Bilgisayara RAM almak hızlandırır mı?

Neden ki?

2 GB var, sanırsam 8 GB alıcam.

2’den 8’e geçmeyi düşünüyorum.
DDR2 kullanıyoruz bakıyorum.. Tofaştan uzay aracına binmek gibi olur. Günlük kullanım oyun render herhangi bir alanda performansın çok artar hissedilir bir artış olur.

Sadece Office kullanımı, e-mail kontrolü ve biraz internette gezmek için kullanacağım zaten bilgisayarı, youtube’yi açmak için bile 5 dakika minimum harcıyorum.
RAM + 120G bir ssd sistemini biraz olsun canlandırabilir sistem ddr2 yada ddr3 ise çok büyük meblalar ödemezsin.

DDR2 kullanıyoruz bakıyorum.. Tofaştan uzay aracına binmek gibi olur. Günlük kullanım oyun render herhangi bir alanda performansın çok artar hissedilir bir artış olur.

RAM + 120G bir ssd sistemini biraz olsun canlandırabilir sistem ddr2 yada ddr3 ise çok büyük meblalar ödemezsin.
şimdi epey üzerinden baktım bilgisayar yanımda değil, DDR3L yazıyor.

Basit world Excel not uygulamaları için 8 yeter fakat 16 daha rahat kullanmanı sağlar.

Tamamdır sağ olun

şimdi epey üzerinden baktım bilgisayar yanımda değil, DDR3L yazıyor.

Tamamdır sağ olun
Laptop rami, bazı laptoplar tek slot sabit bazıları 8+4 bazıları 8+8 destekliyor eski ddr3 modellerde özellikle. Benim basit işler için kullandığım asus laptopta mesela 8+4 desteği var. Bu tarz konulara dikkat etmeni öneririm 8+8 desteklemeyebilir yada tek slot sabit olabilir.

Laptop rami, bazı laptoplar tek slot sabit bazıları 8+4 bazıları 8+8 destekliyor eski ddr3 modellerde özellikle. Benim basit işler için kullandığım asus laptopta mesela 8+4 desteği var. Bu tarz konulara dikkat etmeni öneririm 8+8 desteklemeyebilir yada tek slot sabit olabilir.
pek bilmiyorum bilgisayarın detaylarını, slot dediğiniz şey tamamen 8 tane karenin yan yana olduğu falan mı?

bilgisayarın ram kısmı böyleymiş.
IMG_3516.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı