Bilgisayara SATA SSD takmak yavaşlatır mı?

Worthless0

Hectopat
Merhaba, PC’ye anakarttan bir kabloyla SATA SSD takılıyor sanırım. SSD ama girişi HDD gibi, onu takarsam açılışta veya oyunlarda yavaşlatır mı? Windows ve oyunlar anakarttaki M.2 SSD’de olacak, ayrıca HDD de takacağım. Yavaşlatmıyorsa sanırım 2 giriş var.

Merhaba, PC’ye anakarttan bir kabloyla SATA SSD takılıyor sanırım. SSD ama girişi HDD gibi, onu takarsam açılışta veya oyunlarda yavaşlatır mı? Windows ve oyunlar anakarttaki M.2 SSD’de olacak, ayrıca HDD de takacağım. Yavaşlatmıyorsa sanırım 2 giriş var.
Takıcağın ssd ye bağlı atarsan daha iyi olur hocam.

Oyunları SATA'ya atıp Windows'u M.2'de kullansan.

İkisini farklı işlerde kullanacaksanız bence sorun olmaz. Ama tabii ki M.2 SSD'ler daha hızlı performans gösteriyor.

Merhaba, PC'ye anakarttan bir kabloyla SATA SSD takılıyor sanırım. SSD ama girişi HDD gibi, onu takarsam açılışta veya oyunlarda yavaşlatır mı? Windows ve oyunlar anakarttaki M.2 SSD'de olacak, ayrıca HDD de takacağım. Yavaşlatmıyorsa sanırım 2 giriş var.

Kullandığın SSD performanıs özellikleri ve kullanım biçimine göre değişir. Ama SSD her türlü HDD iyi performans verdiği için daha iyidir. M.2 SSD kullandığın için Windows da M.2 SSD de olacağından ötürü sıkıntı yaşamazsın zaten. Zaten HDD SSD gibi SATA bileşenleri kablo aracılığı ile takabilirsin. Laptop gibi soketli bir olay yok. Veya M.2 SSD gibi. O nedenle yavaşlama gibi bir durum olamaz. Özellikle sistem bileşenlerinden çıkan kablolardan.

Teşekkürler hocam ben anlatamadım tam oyunlar Windows falan M.2'de olacak zaten sadece resimleri attığım bir SATA var işte onu resimleri atacağım zaman USB çeviriciyle takıp atıyorum diyorum ki anakarta taksam hep takılı kalsa açılışta falan yavaşlatır mı?

Kullandığın SSD performanıs özellikleri ve kullanım biçimine göre değişir. Ama SSD her türlü HDD iyi performans verdiği için daha iyidir. M.2 SSD kullandığın için Windows da M.2 SSD de olacağından ötürü sıkıntı yaşamazsın zaten. Zaten HDD SSD gibi SATA bileşenleri kablo aracılığı ile takabilirsin. Laptop gibi soketli bir olay yok. Veya M.2 SSD gibi. O nedenle yavaşlama gibi bir durum olamaz. Özellikle sistem bileşenlerinden çıkan kablolardan.

Teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı