Bilgisayara takılan SSD'ler bozuluyor

SalvaDorasit

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarımı 0 aldım. 4 yıldır bende ve garantisi bitti tüm parçaların. SSD olarak Samsung 970 EVO Plus M.2 var ve bu SSD de hiçbir sorun olmadı. HyperX Fury SATA SSD var bunda da hiçbir sorun olmadı. Kioxia Exceria SSD vardı onu bozdu, SSD'nin içinde kurulu olan bir oyuna gireyim SSD kayboluyordu veya bir dosya aktarımı yapayım yine kayboluyordu SSD ve işlemlerim yarıda kalıyordu. SSD'yi garantiden 2 defa değiştirdim sürekli oldu en son çöpe attım yeni PNY marka 0 SSD aldım. 6 ayı geçti ve bunda da aynı sorun oldu. Sorun neden kaynaklı olabilir?
Parçalar: MSI B450M-A Pro Max, Ryzen 5 3600, XPG 16 GB RAM, RX 6600 GPU, Rampage 600W PSU.

Bütün SSD'ler PSU'nun aynı SATA girişine mi bağlandı.

Hayır ayrı 4 tane falan var her birine ayrı kablo giriyor. Şu an 2 SSD'nin güç ve SATA kablolarını yer değiştirdim bir kendine geldi ama hala takılıyor arada. HD Tune de donarak error scan yapıyor.

Anakart üzerindeki SATA portunu değiştirerek deneyin. Ayrıca o PSU'yu ivedikikle değiştirmeniz gerekli.

Direkt taktığınız gibi yansaydı daha kolay anlayabilirdik. Böyle uzun vadeli olaylarda anlamak daha zor ama herhalükarda hem en yüksek ihtimal olduğu için hem de kesinlikle değişmesi gerektiği için ben PSU değişmenizi öneriyorum. MSI'ın MAG 500W modelini alabilirsiniz.

Direkt taktığınız gibi yansaydı daha kolay anlayabilirdik. Böyle uzun vadeli olaylarda anlamak daha zor ama herhalükarda hem en yüksek ihtimal olduğu için hem de kesinlikle değişmesi gerektiği için ben PSU değişmenizi öneriyorum. MSI'ın MAG 500W modelini alabilirsiniz.

Tamamdır teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı