Bilgisayara trojan bulaştı ve tüm hesaplarımın e-postası değişti

Bu dicord Nitro'nun olayı nedir yahu, çoğu kişi bu tuzağa düşüyor?

Ben o linke tıklamadım. Benim hesabım o linkleri atıp duruyor.
Kaspersky internet securty ile tarama yapın düzelir ve ağınıza bağlı yabancı cihazları atarsanız.
İlk virüs bulaştığını anladığımda Hem Kaspersky hem de malwarebytes ile tam tarama yaptım ve bulunan virüsleri karantinaya alıp sildim hatta üzerine temiz kurulum yaptım ama sorun devam ediyor.
 

Dosya Ekleri

  • 1633600757393.png
    1633600757393.png
    38,3 KB · Görüntüleme: 101
Ben o linke tıklamadım. Benim hesabım o linkleri atıp duruyor.

İlk virüs bulaştığını anladığımda hem Kaspersky hem de Malwarebytes ile tam tarama yaptım ve bulunan virüsleri karantinaya alıp sildim hatta üzerine temiz kurulum yaptım ama sorun devam ediyor.

Çok acil arka planda bir program çalısıyor
Bu da fark edilmiyor çünkü Wi-Fi ağına sızmış ve tüm cihazlar tehlikede derhal ağ taraması yapın ve ya da benim bildiğim glaswire var arka planda ağını kontrol ediyor kimler bağlı kimler girip çıkıyor bak buna.
 
Modemi fabrika ayarlarına çevirin. Bilgisayarda tüm diskeleri biçimlendirdikten sonra bile buluyorsa low level formatlayın diskleri. Sonra temiz kurulum yapın. Dc hesabınızı kapatmaya çalışın olmazsa mail değişikliği yapın ve girdiğiniz tüm servelerden çıkın ve arkadaşlarınızı silin. Tüm hesaplarınız çalındıysa tek tek uğraşacaksanız başka çare yok. Bende o kadar garip şey indirdim ama bu kadarıyla karşılaşmadım sanırım önemli olan tüm hesaplarımda çift faktörlü koruma etkin ondanda olabilir.
 
İlk önce Malwarebytes indir, interneti kapat ve tarama yap. Ardından Discord şifreni değiştir, 2FA'yı aktifleştir. 2FA sayesinde tokenine giriş yapamayacaktır. Eğer yine devam ederse Windows'u formatla geç.
 
İlk önce Malwarebytes indir, interneti kapat ve tarama yap. Ardından Discord şifreni değiştir, 2FA'yı aktifleştir. 2FA sayesinde tokenine giriş yapamayacaktır. Eğer yine devam ederse Windows'u formatla geç.
Söylediklerinin hepsini daha önce yapmıştım zaten.
Modemi fabrika ayarlarına çevirin. Bilgisayarda tüm diskeleri biçimlendirdikten sonra bile buluyorsa Low level formatlayın diskleri. Sonra temiz kurulum yapın. DC hesabınızı kapatmaya çalışın olmazsa mail değişikliği yapın ve girdiğiniz tüm servelerden çıkın ve arkadaşlarınızı silin. Tüm hesaplarınız çalındıysa tek tek uğraşacaksanız başka çare yok. Bende o kadar garip şey indirdim ama bu kadarıyla karşılaşmadım sanırım önemli olan tüm hesaplarımda çift faktörlü koruma etkin ondanda olabilir.

Modemi resetletidim ve diskleri biçimlendirdim ama hala aynı.
 
Yaklaşık 1 hafta önce kardeşim benim haberim olmadan oyun indirmeye çalışmış ama bilgisayara virüs bulaşmıştırmış. Ben de ertesi gün bilgisayara baktığımda sağ alttan durmadan Kaspersky uyarı verip duruyordu bende ne olur olmaz diye bir tarama yaptım ve 50 adet farklı farklı trojan virüsü buldu. Sonra karantinaya alıp sildim. Ertesi gün yine ne olur olmaz diye Malwarebytes ile tarama yaptım ve bu sefer 78 adet trojan buldu ve karantinaya alıp sildim. Ertesi gün Discord hesabım herkese durmadan değişik linkler atıyordu ve çoğu sunucudan reklam yapmaktan ve link atmaktan banlanmıştım. Bende böyle olmaz diye en son çare olarak sıfırdan temiz bir format attım ama Discord hesabım hala link atmaya devam ediyordu. En son Discord desteğe yazdım ve şifremi değişmemi söylediler. Bende şifremi değiştim ama hala sorunum çözülmedi. Dedikleri her şeyi yaptım ama hesabım hala değişik linkler atmaya devam ediyor. Bugün ise Instagram'a girmeye çalıştım ama e posta adresin yanlış dedi. E posta kutuma baktığımda mail adresimin çok farklı bir e posta adresi ile değiştiğimi gördüm. Tüm hesaplarımın şifresini ve e postası değiştim ama sorun hala çözülmedi. Virüs programı ile tam tarama yaptım ama hala sorun bulamadı.

Eki Görüntüle 1182769

Eki Görüntüle 1182770
Geçmiş olsun kardeşim
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı