Bilgisayara truva atı bulaştı

Bir tane oyun aklıma takılmıştı, oyun Steam'da vb. hiçbir yerde desteği kesildiği için yoktu. Ben de crack olarak yükledim, Windows Defender uyarı verdi trojan bulundu diye, sonra direkt sildim zaten tarama falan da yaptım tehdit bulunamadı dedi. Sonra gitmiştir herhalde dedim.

İlk 1-2 günde hiçbir şey yoktu ama bugün bilgisayar kafayı yemeye başladı. Ayarlara giriyorum başka uygulama açıyor, Google'a giriyorum kapata basıyorum 10 kere denesen de kapanmıyor. Format atmaktan da üşeniyorum. Yüksek GB'li indirdiğim bir sürü oyunum var. Sizce ne yapmalıyım?
güvenli modda malwarebytes çalıştırabilirsin

Zararlı değildir o bence, zararlı olabilir diyordur. Örneğin UTorrent'in uygulamasına bile zararlı diyor Malwarebytes.

Fakat hocam dosya konumlarına bakıldığında sanki virüs değil de zararlıların bıraktığı kalıntılar gibi görünüyor zaten hepsi Regedit dosyası 1'i hariç fakat yine de bir Defender'dan iyidir Defender her şeyi zararlı olarak görüyor yine de Malwarebytes ile çıkan zararlıları silsin arkadaş.

Güvenli modda Malwarebytes çalıştırabilirsin.

Dostum sorun çözüldü.

Fakat hocam dosya konumlarına bakıldığında sanki virüs değil de zararlıların bıraktığı kalıntılar gibi görünüyor zaten hepsi Regedit dosyası 1'i hariç fakat yine de bir Defender'dan iyidir Defender her şeyi zararlı olarak görüyor yine de Malwarebytes ile çıkan zararlıları silsin arkadaş.

Dostum sorun çözüldü.
Bende çeşitli dosyalarda sadece bunları buldu, bunlar da dediğim gibi uTorrent 'e falan bağlı dosyalar, birde ben bazı servisleri kapatmıştım sanırım onlarla ilgili: PUM.Optional.DisableMRT, PUP.Optional.BundleInstaller, Adware.Elex.ShrtCln

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı