Çözüldü Bilgisayara USB bellekten trojan girdi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kremero

Yoctopat
Merhaba, okula götürüp tahtada sunum yapabilmek için içine projelerimi koyduğum bir USB vardı elimde. Büyük ihtimalle tahtadan USB'ye virüs geçmiş olacak ki, bugün USB'yi bilgisayarıma taktığımda Kaspersky uyarı bildirimi verdi ve zararlı dosya bulduğunu, sorunu çözmek gerektiğini söyledi. Kaspersky geçmişinden bir fotoğrafı aşağıda var.
Ben Kaspersky'dan sorunu çözmeyi denerken hangi uygulamaya tıkladıysam dosya yolu bulunamıyor dedi, ekranda bir sürü hata bildirimleri çıkmaya başladı. Sonrasında bir şekilde oturumu kapatıp bilgisayarı kapattım. Geri açtığımda beni Microsoft hesabımdan attı ve oturum açılamıyor dedi. Birçok denemeden sonra nihayet oturumumu açtım, her şey yerli yerindeydi.
Geçmişe baktığımda ekteki gibi .VBS uzantılı bir yerden trojan girdiğini ama temizlediğini söylüyor. Birazdan Kaspersky'dan tam tarama yapacağım, taramada bir sorun çıkmazsa içim rahat etmeli mi? Ekstra yapmam gereken bir şey var mı?
Bu durumu yaşayan ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. İlk defa bir cihaza virüs bulaştırdığım için çok panik oldum, her şeyi detaylı anlatabilmek için mesajı uzun tutmak zorunda kaldım, kusura bakmayın.

1765628490219.png

1765628662199.png

1765629462725.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, okula götürüp tahtada sunum yapabilmek için içine projelerimi koyduğum bir USB vardı elimde. Büyük ihtimalle tahtadan USB'ye virüs geçmiş olacak ki, bugün USB'yi bilgisayarıma taktığımda Kaspersky uyarı bildirimi verdi ve zararlı dosya bulduğunu, sorunu çözmek gerektiğini söyledi. Kaspersky geçmişinden bir fotoğrafı aşağıda var.
Ben Kaspersky'dan sorunu çözmeyi denerken hangi uygulamaya tıkladıysam dosya yolu bulunamıyor dedi, ekranda bir sürü hata bildirimi çıkmaya başladı. Sonrasında bir şekilde oturumu kapatıp bilgisayarı kapattım. Geri açtığımda beni Microsoft hesabımdan attı ve oturum açılamıyor dedi. Birçok denemeden sonra nihayet oturumumu açtım, her şey yerli yerindeydi.
Geçmişe baktığımda ekteki gibi .VBS uzantılı bir yerden trojan girdiğini ama temizlediğini söylüyor. Birazdan Kaspersky'dan tam tarama yapacağım, taramada bir sorun çıkmazsa içim rahat etmeli mi? Ekstra yapmam gereken bir şey var mı?
Bu durumu yaşayan ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. İlk defa bir cihaza virüs bulaştırdığım için çok panik oldum, her şeyi detaylı anlatabilmek için mesajı uzun tutmak zorunda kaldım, kusura bakmayın.

Eki Görüntüle 2621017

Eki Görüntüle 2621019

Eki Görüntüle 2621029
Hocam bu virüsler işe yarıyormuş gibi gözüküp arkadan araklayan şeylerdir. Temiz bir format çakın hiç uğraşmayın, benim hep içimde kalır böyle şeyler. Kaspersky de sorunu çözmeye çalışırken arkada bir şey çalışmasını engeller uygulama açamamanız normaldir ama bir sürü hata bildirimi dediğiniz şey pek hayra alamet değil.
Ben Kaspersky'dan sorunu çözmeyi denerken hangi uygulamaya tıkladıysam dosya yolu bulunamıyor dedi, ekranda bir sürü hata bildirimi çıkmaya başladı. Sonrasında bir şekilde oturumu kapatıp bilgisayarı kapattım. Geri açtığımda beni Microsoft hesabımdan attı ve oturum açılamıyor dedi. Birçok denemeden sonra nihayet oturumumu açtım, her şey yerli yerindeydi.

Eki Görüntüle 2621017

Eki Görüntüle 2621019

Eki Görüntüle 2621029
Hocam bu virüsler işe yarıyormuş gibi gözüküp arkadan araklayan şeylerdir. Temiz bir format çakın hiç uğraşmayın, benim hep içimde kalır böyle şeyler. Kaspersky de sorunu çözmeye çalışırken arkada bir şey çalışmasını engeller uygulama açamamanız normaldir ama bir sürü hata bildirimi dediğiniz şey pek hayra alamet değil.

Çözüm
Hocam, bu virüsler işe yarıyormuş gibi gözüküp arkadan araklayan şeylerdir. Temiz bir format çakın, hiç uğraşmayın, benim hep içimde kalır böyle şeyler. Kaspersky de sorunu çözmeye çalışırken arkada bir şey çalışmasını engeller, uygulama açamamanız normaldir ama bir sürü hata bildirimi dediğiniz şey pek hayra alamet değil.
Hata bildirimleri yanlış bir ifade olmuş, örneğin sildiğiniz bir oyunun masaüstü kısayoluna basınca çıkan "dosya bulunamıyor" bildirimlerini kastetmiştim. Bunlar da tehlike işareti midir yoksa Kaspersky'ın etkisi midir acaba?

Teoride rahat edilebilir hele Malwarebytes ile garantiledikten sonra, ama pratikte rahat etmemelisiniz. Virüsün bir parçası yakalanırken diğer parçası sisteme yerleşip arkadan iş yapabilir. Hiçbir antivirüs programı size %100 güvenlik garanti edemez. Yani şüphe her zaman aklınızın bir kenarında sizi kemirir. Ben asla rahat edemem böyle bir şeyin şüphesinde bile temiz format atarım. Tehlikenin şüphesi tehlikenin kendisi ile karşılaşmaktan daha kötüdür, insanın içi içini yer bir daha güvenip o bilgisayarda e-Devlet, bankacılık vb. yapamaz insan yani.

hata bildirimleri yanlış bir ifade olmuş, örneğin sildiğiniz bir oyunun masaüstü kısayoluna basınca çıkan "dosya bulunamıyor" bildirimlerini kastetmiştim.
Hocam o Kaspersky'ın yarattığı bir durum. Virüsleri silerken virüsler karşı çıkmasın, işlem başlatmasın falan diye kaspersky sisteminizi durduruyor, o an bir şey açamamanız normal. Şimdi full tarama yapın.

Hocam o Kaspersky’nin yarattığı bir durum. Virüsleri silerken virüsler karşı çıkmasın, işlem başlatmasın falan diye Kaspersky sisteminizi durduruyor, o an bir şey açamamanız normal. Şimdi full tarama yapın.
Anladım, teşekkür ederim. Tarama sonrası bilgilendireceğim.

Tam taramada bir sorun çıkmadı ama aklımı kurcalayacağı için bir ara formatlayacağım gibi duruyor 😁 Herkese yardımları için teşekkür ederim.

Teoride rahat edilebilir hele Malwarebytes ile garantiledikten sonra, ama pratikte rahat etmemelisiniz. Virüsün bir parçası yakalanırken diğer parçası sisteme yerleşip arkadan iş yapabilir. Hiçbir antivirüs programı size %100 güvenlik garanti edemez. Yani şüphe her zaman aklınızın bir kenarında sizi kemirir. Ben asla rahat edemem böyle bir şeyin şüphesinde bile temiz format atarım. Tehlikenin şüphesi tehlikenin kendisi ile karşılaşmaktan daha kötüdür, insanın içi içini yer bir daha güvenip o bilgisayarda e-Devlet, bankacılık vb. yapamaz insan yani.
Anladım, teşekkür ederim. Tarama sonrası bilgilendireceğim.

Tam taramada bir sorun çıkmadı ama aklımı kurcalayacağı için bir ara formatlayacağım gibi duruyor 😁 Herkese yardımları için teşekkür ederim.
Ben de aynısını yapıyorum hocam her sefer, iyi forumlar :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı