Bilgisayara virüs girdi

Mc.Scofield

Decapat
Arkadaşlar, yaklaşık 2 gün önce bilgisayarıma trojan bulaştı ve EA hesabımı çaldılar. Neyse ki hesabı geri aldım. Saldırganlar, Epic Games, Steam ve Microsoft hesaplarıma da girmeye çalıştılar ancak başarılı olamadılar. IP adresinden baktığımda saldırının Rusya'dan geldiğini gördüm. Üstelik Steam hesabıma izinsiz bir şekilde girilmiş ve bir oyun öğem satılmış. Ben böyle bir işlem yapmadım. Görev Yöneticisi'nde Windows Gezgini olarak gizlenmiş bir virüs tespit ettim (World of Tanks logosu kullanmışlardı). Bir arkadaşımın yardımıyla Kaspersky ve Malwarebytes ile taratıp güvenli modda virüsü sildim. Ancak hala içim rahat değil. Windows Gezgini biraz garip görünüyor. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Virüsün tamamen temizlendiğinden emin olmak için ne yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Ekran görüntüsü 2025-01-23 152348.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, yaklaşık 2 gün önce bilgisayarıma trojan bulaştı ve EA hesabımı çaldılar. Neyse ki hesabı geri aldım. Saldırganlar, Epic Games, Steam ve Microsoft hesaplarıma da girmeye çalıştılar ancak başarılı olamadılar. IP adresinden baktığımda saldırının Rusya'dan geldiğini gördüm. Üstelik Steam hesabıma izinsiz bir şekilde girilmiş ve bir oyun öğem satılmış. Ben böyle bir işlem yapmadım. Görev Yöneticisi'nde Windows Gezgini olarak gizlenmiş bir virüs tespit ettim (World of Tanks logosu kullanmışlardı). Bir arkadaşımın yardımıyla Kaspersky ve Malwarebytes ile taratıp güvenli modda virüsü sildim. Ancak hala içim rahat değil. Windows Gezgini biraz garip görünüyor. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Virüsün tamamen temizlendiğinden emin olmak için ne yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 2405298

Hocam size bir şey onerecegim ama inanamayacaksiniz, format atabilirsiniz 🤯

Eki Görüntüle 2405298

Logo biraz garip duruyor, bana kalırsa en mantıklı ve sağlamı olan format atmaktır.

Kaspersky ile cihazı tam tarama yapın. Ardından Malwarebytes ile bir kerede onda da yapın. Ardından format atabilirsiniz. Ayrıca Malwarebytes ile tüm zararlı dosyalar gözükürse onları temizleyebilirsin. Ama Kaspersky ile bir kere tam tarama kesinlikle yapın. Ortalama 3-4 saat sürer.

Bana da 1-2 kere girdi virüs 15 yıldır da kullanıyorum bilgisayar aktif olarak. Öyle bir belaydı ki bilgisayar açık olduğunda internet rezil hale geliyordu aşırı yavaşlıyordu. Temizinden format atıyorum böyle durumlarda her şeyi siliyorum yedeklemeden garanti oluyor bence. Yoksa çok önemli dosyalarınız her şeyi komple silerek format atmanızı öneririm içiniz rahat olur.

Siyah-beyaz logolu "Windows Gezgini" olan programın üstünden sağ tık yaparak özellikler kısmına bak. Orayı SS at.

Hocam format atarken tüm HDD'leri ve SSD'leri biçimlendirin. Format işlemi bitince de Kaspersky veya bitdefander internet secruty kurmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı