Bilgisayara virüs girdi

Arkadaşlar, yaklaşık 2 gün önce bilgisayarıma trojan bulaştı ve EA hesabımı çaldılar. Neyse ki hesabı geri aldım. Saldırganlar, Epic Games, Steam ve Microsoft hesaplarıma da girmeye çalıştılar ancak başarılı olamadılar. IP adresinden baktığımda saldırının Rusya'dan geldiğini gördüm. Üstelik Steam hesabıma izinsiz bir şekilde girilmiş ve bir oyun öğem satılmış. Ben böyle bir işlem yapmadım. Görev Yöneticisi'nde Windows Gezgini olarak gizlenmiş bir virüs tespit ettim (World of Tanks logosu kullanmışlardı). Bir arkadaşımın yardımıyla Kaspersky ve Malwarebytes ile taratıp güvenli modda virüsü sildim. Ancak hala içim rahat değil. Windows Gezgini biraz garip görünüyor. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Virüsün tamamen temizlendiğinden emin olmak için ne yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Eki Görüntüle 2405298

Dostum Dosya Gezgini olduğunu iddia eden uygulamanın görevini sonlandırmayı dene eğer kapattığında siyah ekran verirse sıkıntı yok ama vermezse virüs odur ama sen yine de hesapları falan kurtardıysan bilgilerini bir diske aktarıp formatla

Hesaplarına 2 faktörlü doğrulama ekle bir daha çalmaya çalışabilirler, Steam desteğe yaz geri vereceklerdir öğeleri, format atmak zorundasın antivirüsler, virüs bulaştıysa virüsün tamamını silemeyebilirler eğer güçlü bir virüs ise. Bir de Microsoft hesabına dikkat et eğer bir kere kaptırırsan geri alamayabilirsin destekleri kötü, işe yaramıyor hesap kurtarma aletleri.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı