Çözüldü Bilgisayara virüs girdi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kyrieelchavoo

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
CS2 skinchangerla uğraşırken virüs yedi bilgisayar Windows'a girdiğim zaman aşağıdaki ekranla karşılaşıyorum. Yardım edin BIOS'tan sıfırlama çözümü falan yok mu? Format için flashım vardı daha önceden onu takınca da PC BIOS'da donuyor sökünce geri düzeliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1342.jpeg
    IMG_1342.jpeg
    362,6 KB · Görüntüleme: 1.051
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu şekilde çözdüm, BIOS'da F7 yapıp Advanced menüsüne girip boot sekmesini açıyoruz. Oradan ne kadar başlatma seçeneği varsa enabled olanları disabled yapıyoruz, sadece Realtek Boot Manager ve diskinizin ismi gözükecek şekilde olması gerekiyor (örnek veriyorum benimki kingstonsa 512 vb ). F10 yapıp format atıyorsunuz, doğru yaptıysak ondan sonrası format zaten. Emeği geçen vaktini ayıran herkese çok teşekkür ederim.
@kyrieelchavoo NVMe kullanıyorsanız bir NVMe SSD kutusu, SATA kullanıyorsanız bir SATA SSD kutusu alıp USB üzerinden başka bir bilgisayarda güvenli mod açıkken bağlayıp SSD'yi 2 kere tamamen formatlamanızı öneririm. Bu şekilde sorunsuz kullanabilirsiniz.

Arkadaş Windows açıldığı zaman o ekranın geldiğinden bahsetmiş, diğer türlü ödeme yapıldığında verilen keyi girdiğinizde doğru olup olmadığını da anlayamazdı.

@kyrieelchavoo eğer erişebilirseniz Windows kurulumunda karşınıza çıkan disk yöneticisi ile de 1-2 kere tamamen sıfırlamanız işe yarayabilir, sonuçta Windows kurulumu flash üzerinden başlıyor.
Sata ssd kullanıyorum şöyle düşündüm ilk olarak yeni bir flash hazırlayıp PC ye erişebilirmiyim ona bakacağım eğer baktım oluyor dediğiniz gibi 2 kez formatlayıp gerekirse de yeni bir ssd alarak çözeceğim

Bana sorarsanız %100 kullanabilirsiniz. Çok nadiren BIOS'a da virüs bulaşma ihtimali var. Bu durumda PC nin teknik servise gönderilip BIOS un yeniden yüklenmesi gerekebilir.
BIOS la ilgili yaptığım açıklamaları gözardı edebilirsiniz. SSD alın, eski HDD nizi de asla başka bir PC ye takmayın.
Hocam lakin BIOS'a virüs bulaşması demek bu virüsün çekirdek seviyesinde çalışması anlamına gelmiyor mu? Yani o zaman bunu antivirüsün bile anlayamama ihtimali olursa?

Yeni SSD alınıp temiz bir başlangıç yapılsa dahi o bilgisayarda mail hesapları, bankacılık uygulamaları falan kullanılsa ve BIOS'a sızdıysa virüs sen bilgisayar temiz sanarken her an o bilgisayarda yaptığın işlemlerin gitme ihtimali ne olacak?

Yani ne kadar çok nadir de bulaşsa böyle bir şey sonuçta ihtimaldir. SSD bile değişse nasıl o bilgisayarda güvenli şekilde işlem yapılacak çünkü böyle bir durumu muhtemelen antivirüs bile çözemeyebilir galiba, çok bilgili değilim bu konularda.

@enzyyx
Tamam.
Yani yapmamız gereken şey fidye virüsü bulaşmış ve kilitlenmiş bir Windows sisteminin komut satırına ulaşarak işlem yapmak. Yapmak istediğiniz şey bu ise sözüm yok. Bu mudur?

Değil ise hangi konuda fikir ayrılığı içindeyiz?

Tamam da USB kullanmadan CMD üzerinden sıfırlamayı önermiyor muydunuz? Ben mi yanlış gördüm. USB kullanmadan erişebileceği tek CMD diskte bulunan CMD değil mi?

Bahsettiğim şey farklı bir bilgisayar ya da Windows kurulumundaki cmd/diskpart aracı.

Bunlarla tamamen silinebilir, virüs eğer karnel/bios hafızası üzerinde bulunmuyor ise tamamen silinecektir.

Hocam lakin BIOS'a virüs bulaşması demek bu virüsün çekirdek seviyesinde çalışması anlamına gelmiyor mu? Yani o zaman bunu antivirüsün bile anlayamama ihtimali olursa?

Yeni SSD alınıp temiz bir başlangıç yapılsa dahi o bilgisayarda mail hesapları, bankacılık uygulamaları falan kullanılsa ve BIOS'a sızdıysa virüs sen bilgisayar temiz sanırken her an o bilgisayarda yaptığın işlemlerin gitme ihtimali ne olacak?

Yani ne kadar çok nadir de bulaşsa böyle bir şey sonuçta ihtimaldir. SSD bile değişse nasıl o bilgisayarda güvenli şekilde işlem yapılacak çünkü böyle bir durumu muhtemelen antivirüs bile çözemeyebilir.
Bu şekilde bakacak olursanız şu anda senin benim onun bunun hepimizin PC lerinde BIOS virüsü olma ihtimali var. Bugün yok ise 2 dk sonra olabilir.
Mutlak güvenlik diye birşey yoktur hele ki ağa bağlı PC lerde. Bizler şartlar dahilinde elimizden gelen önlemleri alabiliriz o kadar.

Bu şekilde bakacak olursanız şu anda senin benim onun bunun hepimizin PC'lerinde BIOS virüsü olma ihtimali var. Bugün yok ise 2 dk sonra olabilir.
Mutlak güvenlik diye bir şey yoktur hele ki ağa bağlı PC'lerde. Bizler şartlar dahilinde elimizden gelen önlemleri alabiliriz o kadar.

Hiçbir bilgisayara kesinlikle güvenli diyemeyiz fakat karşımıza çıkacak, bizi engelleyecek derecede bir virüs olmayacaktır. BIOS çipine yazılan ve şu dönemde bulunan sayılı virüs var.

Bu şekilde bakacak olursanız şu anda senin benim onun bunun hepimizin PC lerinde BIOS virüsü olma ihtimali var. Bugün yok ise 2 dk sonra olabilir.
Mutlak güvenlik diye birşey yoktur hele ki ağa bağlı PC lerde. Bizler şartlar dahilinde elimizden gelen önlemleri alabiliriz o kadar.
Evet ama konuyu açan arkadaşın ekstra bir durumu var. Yani ben şahsen asla güvenmezdim artık o bilgisayara. Çok can sıkıcı durum ne diyeyim umarım sorunsuz kurtulur virüsten.

Yani maddi duruma bağlı SSD ve Anakart değişimi olarak çözülebilir bilmiyorum ben de fazla bu konuları.

Ben sizler gibi bu konularda uzman değilim sadece kendi görüşümü söylüyorum.
Bakın.
Siz hacker olsanız BIOS virüsünü fidye virüsünün yanına mı koyarsınız yoksa basit bir şaka virüsünün yanına mı?
Ben olsam kolayca temizlenebilen basit bir virüsün yanına koyarım ki PC sahibi uyumaya devam etsin.
Anlatmaya çalıştığım şey şu: Sizlerin bakış açınızla gidecek olursak en ufak bir güvenlik ihlali şüphesinde bile Anakartı çöpe atmamız gerekir. Mantıklı bir argüman mı?

Bu benim son mesajım.... Umarım arakdaş bu sorundan kurtulabilir...

Bakın.
Siz hacker olsanız BIOS virüsünü fidye virüsünün yanına mı koyarsınız yoksa basit bir şaka virüsünün yanına mı?
Ben olsam kolayca temizlenebilen basit bir virüsün yanına koyarım ki PC sahibi uyumaya devam etsin.
Anlatmaya çalıştığım şey şu: Sizlerin bakış açınızla gidecek olursak en ufak bir güvenlik ihlali şüphesinde bile anakartı çöpe atmamız gerekir. Mantıklı bir argüman mı?

Bu benim son mesajım... Umarım arakdaş bu sorundan kurtulabilir...

Dediğim şey şu; internet üzerinden her an her şey size bulaşabilir fakat size zarar verecek kadar büyük bir şey asla olmayacaktır. Bahsettiğiniz şey ile benim söylediğim şey uyuşmuyor. Tek bir kişinin değil, genel bakış açısından yorumluyorum, eğer dediğiniz gibi olsaydı diski sıfırlamayı önermez, çöpe atıp yenisini alın derdim😀

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı