tspmb7
Decipat
Hocam daha fazla vakit kaybetmeden format atın derim. Büyük bir virüs bulaşmış.Bir şeyler deneyeceğim olmazsa mecbur format atacağım.
Hocam daha fazla vakit kaybetmeden format atın derim. Büyük bir virüs bulaşmış.Bir şeyler deneyeceğim olmazsa mecbur format atacağım.
Hocam o hata geri geldiğinde şunları deneyin.
1) Görev Yöneticisi'ni açıp orada AutoIt veya benzeri şüpheli bir işlem varsa durdur. Ama durdurmadan önce işlemi hangi dosyanın çalıştırdığını bulmaya çalış.
2) Process Explorer programını kullanarak uyarı penceresini hangi işlemin ortaya çıkardığını bulabilirsin. Process Explorer'daki nişan alma simgesini uyarı penceresine sürükle yeter. Eğer şüpheli bir işlemse birinci adımdaki gibi gerekeni yap.
3) Görev Yöneticisi'nin Başlangıç sekmesinde listelenen programlardan lüzumsuz olanları kaldır. Bilgisayar açılırken otomatik başlamasın.
4) Başlat > Tüm Programlar > Başlangıç klasöründe bir şeyler varsa sil.
5) Başlat menüsünden Hizmetler diye arat. Açılan pencerede AutoIt veya bunu anımsatan bir hizmet varsa durdur. O hizmetin ilgili olduğu dosyayı bulmaya çalış.
6) Başlat menüsünden Görev Zamanlayıcı diye arat. Burada zamanlanmış görevler çeşitli klasörler altında yer alıyor. Alt klasörlere çok dalmadan AutoIt ve benzeri bir görev varsa bulup sil.
7) Bu işlemleri hızlıca yapan programlar var sanırım. Mesela "Spybot - Search & Destroy" gibi 'malware removal tool' uygulamaları virüsün sadece dosyalarını değil, kalıntılarını da temizliyor olması lazım.
verdiği kodlardan ne açmaya çalıştığı belli oluyorYan hesaptan yazıyorum ana hesaptan ceza yedim, hocam şimdi helper.exe yi nereden anladınız?
Bir de internette okuduğuma göre bu virüs tehdit mesajı yollayarak PC kapatmaya çalışıyormuş galiba.
Şüpheli görünen EXE'leri her zaman açmadan önce VirusTotal'den tarayıp kontrol et ve güvenilir olduklarından emin ol. Geçmiş olsun.Arkadaşlar sorunu format atarak çözdüm adw adcleaner, ComboFix (çalışmadı) gibi programlar kullandım fakat bilgisayar sürekli kendini kapatıp açtı bende en son çareyi dediğim gibi format atarak buldum yine de yardımlarınız için teşekkürler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.