Bilgisayara virüs mü bulaştı ?

tanerizm

Hectopat
Katılım
21 Mayıs 2020
Mesajlar
943
Makaleler
1
Çözümler
8
Yer
4 Ekim 2003 Bostancı Duman Konseri
Bir oyunu Steam'den almadan önce performans testi yapmak için internetten yüklemiştim. Yaklaşık 3.5 GB'lık bir dosyaydı. RAR şeklinde indi. İlk başta RAR'ı Malwarebytes ile taradım. Bir sorun bulmadı. Klasöre çıkardım dosyayı. Sonra Launcher'ya da setup dosyası (tam adını bilmiyorum) çıkarttığım klasöre geldi. İlk başta tıkladım açmak için fakat açılmıyordu. Tıklıyordum sadece fakat hiçbir değişiklik olmuyordu ne görev yöneticisinde ne masaüstünde. Fakat bir değişiklik gözükmemesine rağmen bilgisayar bir tık yavaşladı gibime geldi. Oturum kapat aç yaptım tekrar setupu çalıştırdım. Sonrasında oyun açılmadan önce indirdiğim sitenin üyesi olup olmadığıma dair bir ekran çıktı. Hemen ardından da Chrome'da ekli tüm uzantılardan 'uzantı kilitlendi.' veya 'uzantı doğru çalışmayabilir.' tarzı bildirimler geldi. Chrome'a girdiğimde uzantılar gerçekten de çalışmıyordu. Hemen o anda yüklediğim programın hem RAR şeklini hem kendisini bilgisayardan sildim. Görev yöneticisinde bilmediğim, tanıdık olmayan dosyaların görevini sonlandırdım. Şu an uzantılar çalışıyor. Şimdi ESET ile akıllı tarama başlattım. Daha önce başıma virüs olayı geldiği için biraz tedirginim. Sizce bulaşmış mıdır ? Ne yapmalıyım ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Steam'den oyunu aldığınız zamandan 48 saate kadar iade etme hakkınız var. Oyun kassaydı iade ederdiniz (direk banka kartınıza veya steam cüzdan bakiyenize). Herneyse soruna gelcek olursak ESET'ten önce Malwarebytes ile tam tarama gerçekleştirin. Ardından ESET'in ücretli veya ücretsiz korumaları ile bilgisayarınızı koruma altına alın. Müsait olduğunuzda da temiz kurulum yapın.
 
Kaspersky ile tam taramayı deneyin bir de. Bu arada korsan indirmene gerek yok, internette performans testleri bulunuyor.
 
En son Malwarebytes ile tarattın mı?
ESET taraması bitmek üzere hocam onu bekliyorum şuan Malwarebytes ile tarama başlatmak için.
Malwarebytes ve Kaspersky ile bilgisayarı taratın. İnternet bağlantısını kesmeniz de yararlı olur.
Kaspersky yüklü değil henüz. Yükleyip tarama yapmalı mıyım ? Halihazırda 2 adet AV mevcut bilgisayarda. (ESET ve Mw)
 
Ytden sistem performansına bakabilirdin korsan indireceğinize.
Kaspersky ile tarat.
Kaspersky ile tam taramayı deneyin bir de. Bu arada korsan indirmene gerek yok, internette performans testleri bulunuyor.
Sistemim biraz eski olduğu için oyunların testleri olmayabiliyor.
Eğer art niyetli bir virüs var ise verilerinizin 3. tarafa gönderilmemesi için internetinizi kapatın.
Şimdi kasaya bağlı internet kablosunu çektim hocam bilgisayara internet bağlı değil şuan.
 

Geri
Yukarı