Bilgisayara x2 RAM takınca açılmıyor

Bütçe
2000 3000 aralığı

Patiently

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
MSI MAG B550 TOMAHAWK
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600X
Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 CL16 RAM BL2k8G36C16U4b RAM'lerim var ama bu RAM'ler ikisini aynı anda taktığımda çalışmıyor. Birini söküp biri kaldığında bilgisayar açılıyor ama iki RAM'i de farklı bilgisayarda denediğimde çalışıyor, sebebi nedir? Ve bu RAM'leri satıp yerine 2x16 alsam önerdiğiniz RAM'ler var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Crucial Ballistix 16 GB (2x8GB) 3600MHz DDR4 CL16 RAM BL2k8G36C16U4b RAM'lerim var ama bu RAM'ler ikisini aynı anda taktığımda çalışmıyor. Birini söküp biri kaldığında bilgisayar açılıyor ama iki RAM'i de farklı bilgisayarda denediğimde çalışıyor, sebebi nedir? Ve bu RAM'leri satıp yerine 2x16 alsam önerdiğiniz RAM'ler var mıdır?

RAM'leri dogru slotlar mı takıyorsun.

Bir RAM'i 2 slota digerini 4 slota takıp dener misin?

RAM'leri dogru slotlar mı takıyorsun.

Doğru slotlara takıyorum nedense çalışmıyor ve bilgisayarı ilk aldığım zamandan beri çalışıyordu sonrasında işlemcim bozuldu onun yerine kısa bir süre işlemcim garantiden gelesiye kadar Ryzen 5 2600 kullandım onu kullanırken 2 RAM çalışıyordu ama sonrasında garantiden gelen sıfır işlemci ile 2 RAM'i taktığımda bilgisayar çalışmıyor mouse ve klavyeye ışıklar geliyor PC çalışıyor ama ekranda görüntü olmuyor.

Doğru slotlara takıyorum nedense çalışmıyor.

Eger dedigim slotlarada takıp denedigin halde olmuıyorsa clear BIOS yapacaksın BIOS pilini cıkart 5 dakika bekle ve geri tak sonra yine dene.

Eger dedigim slotlarada takıp denedigin halde olmuıyorsa clear BIOS yapacaksın BIOS pilini cıkart 5 dakika bekle ve geri tak sonra yine dene.

Bunları yapar iken sistemi kapat fisten cek cektikten sonra da kasanın acma kapatma dugmesine 10 saniye basılı tut sonra BIOS pilini cıkart senin anakartta varsa clear CMOS tusu ona da basabilirsin.

Dostum bu dediklerini de yaptım ama bir sonuç alamıyorum RAM'den sence bu RAM'leri satıp 2x16 GB RAM alsam nasıl olur? Veya 1x8GB daha ekleme mi yapmalıyım.

Dostum bu dediklerini de yaptım ama bir sonuç alamıyorum RAM'den sence bu RAM'leri satıp 2x16 GB RAM alsam nasıl olur? Veya 1x8GB daha ekleme mi yapmalıyım.

BIOS'a girip XMP ayarını kapatmayı dener misin bir de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı