Bilgisayarcı B450M S2H sistemin 2 satır kod eksik olduğundan dolayı akıcılığın kaybolduğunu söylüyor

MahanN

Hectopat
RAM
16 GB RAM 3200 MHZ HYPERX
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 990 PRO 1TB
Ekran kartı
VENTUS XS OC 1660 SUPER
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 5600X
Merhaba arkadaşlar bilgisayarcımla görüşmem sayesinde 5 yıldır çözemediğim sorunu sanırsam çözdüm ama bilgisayarı müsait olamıyor. Anakartımda 2 satır kod eksikmiş ve bu yüzden FPS'im yüksek olmasına rağmen kasıyormuş gibi hissediyormuşum, var mı yardımcı olacak bir arkadaş? Eski konuyu ise alta bırakıyorum, inceleyebilirsiniz.

Konu: R5 5600X - GTX 1660 Super sistemde FPS yüksek ama akıcı değil

5 yıldır bu sorun varsa, mutlaka format atıp yeniden kurulum yapmışsındır USB ile diye tahmin ediyorum. Formatı atarken hazırladığın USB belleği hep aynısını mı kullandın?
2023 gözüküyor
1764501791988.png

1764501812120.png

hangi sürüm bilmiyorum ama format at dersen atarım atalı şuan 1 ay oldu yine aynı bu flaşla ve flaşımda eski bilmiyorum çok farkeder mi yeni flaşımda varda bundaydı win 10 ayrieytten bilmiyorum ya windows 11 dersen onuda kurarım ama yeterki akıcı olsun

2023 gözüküyor Eki Görüntüle 2613430
Eki Görüntüle 2613431

hangi sürüm bilmiyorum ama format at dersen atarım atalı şuan 1 ay oldu yine aynı bu flaşla ve flaşımda eski bilmiyorum çok farkeder mi yeni flaşımda varda bundaydı win 10 ayrieytten bilmiyorum ya windows 11 dersen onuda kurarım ama yeterki akıcı olsun
Konuya benden başka yazan yok gibi, o zaman denemeye devam edebiliriz. USB flash bellek takılıyken https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2156295 adresine gidip MediaCreationTool programını indirelim.

Windows 11 deneyeceğiz, gördüğüm kadarıyla çok eski bir versiyona sahipsin.

Programı çalıştır, USB takılı olsun.

Bu videoyu izleyip Windows 11 format USB si oluştur. Daha sonra format atmayı biliyosundur formatını at.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Formatı attıktan sonra Windows 11'i optimize et, gereksiz şeyleri falan kapat işte animasyonlarını falan. Ekran kartının driverini windows otomatik kuracak muhtemelen internet bağlıysa, bu ilginç ama driveri hiç güncellemeden windows'un sahip olduğu eski ekran kartı sürücüsüyle FPS değeri deneyeceğiz, bazen eski driverler daha çok FPS verebilir. Masaüstünde sağ tıklayınca ekran kartı ayarlarına girebiliyosan, ordan özel ayar yapmadan direkt performans moduna çek. Windows güç ayarlarından performans moduna al.

Sonra Steam indir, oyunu indir.

Steam kütüphanesinden oyuna sağ tıkla, özellikler de ve çalıştırma seçeneklerine şunu yapıştır. Tamam de.

-high -headlerp 100 -graphics.waves 0 -effects.maxgibs -1 -maxMem=16384

Sonra oyuna gir, girdiğin sunucu önemli. Her sunucu aynı performansı vermiyor, tavsiyem ilkel primitive bir sunucuyu dene, 25 30 kişi olsun içinde. FPS değerlerini kontrol et, after burner yükleme, steam'ın kendi arayüzündeki FPS sayacını aç oyun içinde shift+tab ile ayarlardan. FPS istediğin gibiyse, 200 300 kişilik bir sunucuya gir orda dene.

Duruma göre faydası olabilir.

Konuya benden başka yazan yok gibi, o zaman denemeye devam edebiliriz. USB flash bellek takılıyken https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2156295 adresine gidip Media Creation Tool programını indirelim.

Windows 11 deneyeceğiz, gördüğüm kadarıyla çok eski bir versiyona sahipsin.

Programı çalıştır, USB takılı olsun.

Bu videoyu izleyip Windows 11 format USB'si oluştur. Daha sonra format atmayı biliyosundur formatını at.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Formatı attıktan sonra Windows 11'i optimize et, gereksiz şeyleri falan kapat işte animasyonlarını falan. Ekran kartının driverini Windows otomatik kuracak muhtemelen internet bağlıysa, bu ilginç ama driveri hiç güncellemeden Windows'un sahip olduğu eski ekran kartı sürücüsüyle FPS değeri deneyeceğiz, bazen eski sürücüler daha çok FPS verebilir. Masaüstünde sağ tıklayınca ekran kartı ayarlarına girebiliyorsan, oradan özel ayar yapmadan direkt performans moduna çek. Windows güç ayarlarından performans moduna al.

Sonra Steam indir, oyunu indir.

Steam kütüphanesinden oyuna sağ tıkla, özellikler de ve çalıştırma seçeneklerine şunu yapıştır. Tamam de.

-High -headlerp 100 -Graphics. Waves 0 -effects. Maxgibs -1 -maxmem = 16384.

Sonra oyuna gir, girdiğin sunucu önemli. Her sunucu aynı performansı vermiyor, tavsiyem ilkel primitive bir sunucuyu dene, 25 30 kişi olsun içinde. FPS değerlerini kontrol et, Afterburner yükleme, Steam'ın kendi arayüzündeki FPS sayacını aç oyun içinde Shift+Tab ile ayarlardan. FPS istediğin gibiyse, 200 300 kişilik bir sunucuya gir orada dene.

Duruma göre faydası olabilir.

Media Creation Tool'u önermeyenler var UEFI yapmak için başka bir şey vardi ISO indirip flaşı seçip importlayabiliyorduk onu mu yapayım yoksa dediğim gibi yap mı diyorsun.

Media Creation Tool'u önermeyenler var UEFI yapmak için başka bir şey vardi ISO indirip flaşı seçip importlayabiliyorduk onu mu yapayım yoksa dediğim gibi yap mı diyorsun.
Öyle diyorlarda pek eksi tarafını ben yaşamadım, istersen rufusla yap veya windows'un resmi attığım aracını kullan. Bence Media Creation hepsini otomatik yapsın geçsin.

Öyle diyorlarda pek eksi tarafını ben yaşamadım, istersen rufusla yap veya windows'un resmi attığım aracını kullan. Bence Media Creation hepsini otomatik yapsın geçsin.
Hadi bakalım windows un aracını kullanıcamda ilkel 25-30 kişilik sunucu sonrasında 200-300 kişiye girmem yeni fark edecek o kısmı anlamadım yani neyi sabit tutup neyi değiştiriyoruzki fark anlaacaz çünkü problemim fps düşüklüğü değil akıcılık insanlar 60 fps hikayeli oyun oynarken benm 120üstü almam gerekiyor hikayeli oyunlarda

Hadi bakalım windows un aracını kullanıcamda ilkel 25-30 kişilik sunucu sonrasında 200-300 kişiye girmem yeni fark edecek o kısmı anlamadım yani neyi sabit tutup neyi değiştiriyoruzki fark anlaacaz çünkü problemim fps düşüklüğü değil akıcılık insanlar 60 fps hikayeli oyun oynarken benm 120üstü almam gerekiyor hikayeli oyunlarda
Birincisi sistem versiyonu eski, bu zaten performansa etki ediyor olmalı. Rust'da sunucudan sunucuya fark var, çok baselerin olması, player fazlalığı, sunucunun sahip olduğu sistem (resmi sunucu değilse) gibi etkenler etki ediyor, bu yüzden FPS testlerini farklı sunucularda da denemek önemli. Diğer konunda GSYNC, FPS sabitleme, monitörün hz ile fps sabitleme gibi şeyler gördüm. Benim önerdiğim şeyler klasik ama denememişsin, sıfır bir windows 11, çalıştırma seçenekleri, sendeki windows sürümü de zaten çok eskiydi, kim bilir neler yüklüdür oyun haricinde içersinde. Format sonra oyunu ilk açtığında bir kaç dakika kasabilir oyun, ekran kartının shader belleği sıfırlandığı için biraz kendini toparlaması gerekecek oyunu oynarken. O yüzden girdiğin gibi hemen FPS değerlerine odaklanma, biraz sürücünün oyunu tanımasına izin ver. Tüm bunlara rağmen yine yetersiz geliyorsa, o bilgisayarcı abin ile bir konuş, belkide benim sana yaptırdığım tüm şeyler boşunadır, anakartına müdehal edip "2 satır eksik kodu" kendi yazar. Her şeye rağmen olmuyorsa yeni bir sisteme geçme vaktin gelmiş demektir.

Birincisi sistem versiyonu eski, bu zaten performansa etki ediyor olmalı. Rust'da sunucudan sunucuya fark var, çok baselerin olması, player fazlalığı, sunucunun sahip olduğu sistem (resmi sunucu değilse) gibi etkenler etki ediyor, bu yüzden FPS testlerini farklı sunucularda da denemek önemli. Diğer konunda GSYNC, FPS sabitleme, monitörün hz ile fps sabitleme gibi şeyler gördüm. Benim önerdiğim şeyler klasik ama denememişsin, sıfır bir windows 11, çalıştırma seçenekleri, sendeki windows sürümü de zaten çok eskiydi, kim bilir neler yüklüdür oyun haricinde içersinde. Format sonra oyunu ilk açtığında bir kaç dakika kasabilir oyun, ekran kartının shader belleği sıfırlandığı için biraz kendini toparlaması gerekecek oyunu oynarken. O yüzden girdiğin gibi hemen FPS değerlerine odaklanma, biraz sürücünün oyunu tanımasına izin ver. Tüm bunlara rağmen yine yetersiz geliyorsa, o bilgisayarcı abin ile bir konuş, belkide benim sana yaptırdığım tüm şeyler boşunadır, anakartına müdehal edip "2 satır eksik kodu" kendi yazar. Her şeye rağmen olmuyorsa yeni bir sisteme geçme vaktin gelmiş demektir.
Ben çok titizimdir ben bir ara hastalık gibi 2haftada 1 format atardım oda SSD'ni ömrünü çürütmüştü o ssdyidef atıp yenisini alıp bırakmıştım bilgisayarıma çok temiz bakarım oyun driverar olsun fazlalık bir şey olmaz her şeye dikkat ederim o konuda o yüzden ayrıyeten evet eski Windows sürümü yüklü olabilir flaşta ama sonuçta güncelleniyor Win kurdukmu driverları indirir güncelleyip Windows'unda güncellemelerini yapar yeniden başlatırız buradaki konuyu anlamadım?

Ben çok titizimdir ben bir ara hastalık gibi 2haftada 1 format atardım oda SSD'ni ömrünü çürütmüştü o ssdyidef atıp yenisini alıp bırakmıştım bilgisayarıma çok temiz bakarım oyun driverar olsun fazlalık bir şey olmaz her şeye dikkat ederim o konuda o yüzden ayrıyeten evet eski Windows sürümü yüklü olabilir flaşta ama sonuçta güncelleniyor Win kurdukmu driverları indirir güncelleyip Windows'unda güncellemelerini yapar yeniden başlatırız buradaki konuyu anlamadım?
Genelde Windows update ile windows'u son sürüme çeker ancak build version dediğimiz şeyi her zaman güncellemez, özellikle çok eskiyse sıfırdan kurulum gerekir. Mesela şuan en son 25H2 (25 bizim yılınız, H yarım demek 2 ise 2. çeyreğindeki güncelleme.) Sizde bu çok eski, güncel olmayan Windows sürümleri hatta ISO sürümleri bile performans sorunlarına yol açabilir. Aslında konuşulacak çok şey var da, ben hala sizin o bilgisayarcının ne yapacağını merak ediyorum.

Genelde Windows update ile windows'u son sürüme çeker ancak build version dediğimiz şeyi her zaman güncellemez, özellikle çok eskiyse sıfırdan kurulum gerekir. Mesela şuan en son 25H2 (25 bizim yılınız, H yarım demek 2 ise 2. çeyreğindeki güncelleme.) Sizde bu çok eski, güncel olmayan Windows sürümleri hatta ISO sürümleri bile performans sorunlarına yol açabilir. Aslında konuşulacak çok şey var da, ben hala sizin o bilgisayarcının ne yapacağını merak ediyorum.
Bakalım hocam hazırlıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı