Bilgisayarcı Kazığı

Tam hakim olmadığım konularda nasihat istemekte mi suç oldu nedir bu insanların birbirini cekememesi anlamıyorum ezileni ezme peşinde olan insanlardan nefret ediyorum
Ya gidip açık açık söyleyeceksin adamın suratına elimde kanıt var diyeceksin adam kanıp adam gibi tamir ettirecek ya da ücret iadesi yapacak ya da susacaksın buraya konu açıp herkesin sana suçlu olduğunu söylemelerini izleyeceksin.

Olumsuz yanıt alırsam başvurabilecegim bir merci var mı mesela onu öğrenmek istiyorum tüketici hakem heyeti gibi
Dostum Mert'in yorumunu olumsuz algılama; o seni düşündüğünden sitem ediyor :) Eve giren hırsıza kimse suçsuz diyemez elbette; ancak hırsıza davetiye çıkaran ev sahibi de hırsızdan aşağı değildir.

Şuan tamamen işletme sahibinin insafına kalmış durumdasın. Yanına sağlam birkaç büyüğünü alıp para iadesi almaya gidin; sebep olarak arızaların devam ettiğini ve klavyenin eskisi ile aynı olduğunu belirtin. Şansınız varsa işletme sahibi korkak çıkar da paranı geri verir.

Son olarak bu tip konuları lütfen "Problem yaşamadan önce" açınız ki; sizleri "Problem yaşamayacağınız çözümlere yönlendirebilelim". Bu saatten sonra hiçbir faydamız dokunamaz sana.

Netice ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim hocam
Yazıcıoğlu İş Merkezi'nde Zengin Bilgisayar adında bir firma var. Arkadaşım 1 adet dizüstü bilgisayar ve Asus R9 290X Ekran kartı bıraktı. GPU fırınlanacak denmiş ve aynı şekilde görüntü vermeyen bigisayara da aynı işlemin yapılması gerektiği söylenmiş. Ekran kartına 350 TL, bilgisayara ise 250 TL ücret talep ediyor. Akşam olduğunda arkadaş bilgisayarı test ediyor sorun yok fakat, firmadaki yetkili arkadaş ise. "Ekran kartını ben test ettim sorun yok kardeşim." diyerek arkadaşı yolluyor. Ücreti almış tabi. Eve gittiğinde bilgisayarda aynı sorunla karşılaşıyor ve dizüstü bilgisayara görüntü gelmiyor. Ekran kartını taktığı andan itibaren görüntü alamıyor. Firma hiç ilgilenmemiş ve arkadaşı oyalamış. Ücret iadesi de yapmıyacağını söylemiş. Yarın kendilerini ziyarete gideceğim. Bu tür yerlere gitmeyi kimseye önermiyorum.

Bilgisayarcılar CMYLMZ'ın söylediği bakkal gibidir. Yemini yoktur. Bulduğunu öper. Ama hepsi de aynı değildir. Benim bilgisayarcım ne kurumsal ne de değil. Patronları kıl ayrı konu ama çalışanları on numaradır mesela. Teknik servis bölümüne kimse giremez ama beni alırlar sağ olsunlar. 500-600 TL'lık masrafı olan diz üstü bilgisayara 120 TL gibi bir rakam ödediğimi bilirim. Logitech marka faremin sol kliği ömrünü doldurmuştu. Sıfır farenin içini açıp, kliğini söküp benim fareme taktılar. Beş kuruşta para ödemedim. :D

Sizin durumunuza gelince sizinki şark kurnazı çıkmış.

Bundan sonra daha dikkatli olursunuz. Cihazı teslim ederken fotoğraflarsınız. Aldığınızda fotoğraflarsınız. Bu işleri servise verirken bile yapmanız gerekir.

Yaptırdığınız yerin bilgilerini paylaşın hatta şikayetimvar.com sitesine yazın. Yazın ki bundan sonra para kazanamasınlar. İşlerini hakkıyla yapsınlar. Yapmazlar ise batsınlar.

Geçmiş olsun. Hem sizin, hem herkesin aklında bulunsun: teknoloji ve kapitalizm öyle bir noktaya geldiler ki artık bu ufacık yongaların, kartların elle tamiri yok gibi bir şey. O elle tamiri yapmak için de özel atölyeler kurulmalı ki, ona da bütçe ayıracak, onun eğitimini alacak sabra ve kabiliyete sahip bilgisayarcı ülkemizde yok.

İster markalı bir yerin servisi olsun, ister başka bir şey. Elle yapılacak müdahale ancak tüm bölgenin değiştirilmesidir. Klavyenin bir kaç tuşu mu basmıyor, tamamen değişir. Anakartın kuzey bölgesi mi hasarlı, o anakart çöpe gider. Ekranda çizgiler mi var, tüm ekran yenilenir. Başka çaresi yok.

Gittiğinizde de size eski, çıkma parçalarını ayrıca teslim edilir. Onları çöpe atmak müşteriye kalmıştır. İsterse gider, çerçevelettirir. Orası bilgisayarcıyı ilgilendirmez. Zira, iyi, temiz bilgisayarcı dükkanında çöp tutmaz, yeniyle eskiyi bir arada bulundurmaz.

Sizin durumunuzda şu andan itibaren orman kanunları geçerli, toplayın kalabalığı, gidin derim. (şiddet yanlısı olduğum düşünülmesin, ama ben güzel ülkemiz şartlarında çözüm yanlısıyım)

Elinizden bir şey gelmezse de gidin hiç belli etmeden vergi dairesine şikayet edin, böyle yerlerin hepsinde vergi kaçırma vardır.

Olumsuz yanıt alırsam başvurabilecegim bir merci var mı mesela onu öğrenmek istiyorum tüketici hakem heyeti gibi
Normalde THH başvuruları ile alakalı bir konum var ilgili bölümde; ve problem yaşayan arkadaşlara yol göstermeye çalışıyorum bilgim dahilinde, bazen ALO175'i arayıp onların adına bile soruyorum.

Ancak şu durumda "İspatsız" "Fatura - fiş - vergi kesimi olmaksızın" "Ayaküstü tabiri" kullanacağımız yöntem ile tamir ettirmeyi tercih ettiğiniz; distribütör garantisi dışında bir servise gittiğiniz için firmanın insafına kalmış durumdasınız biraz da.

THH ile alamazsın çünkü "Karşı taraf bırak kendini savunmayı iftira bile atabilir" sana, THH şikayetini kayda bile almaz daha doğrusu. Kanıt yok ortada. Elektronik ortamdan yapılan alışverişlerde satış sözleşmesi var. Alıcı var, satıcı var, ürün var, ürün bedeli var, tarih var, adresler var. Distribütör garantili servislerde fiş var, yapılan işlemin detayı ve ücreti belli, vergi ödeniyor.

Bundan ötürü yasal olarak imkanlarının kısıtlı olduğunu belirttim; işletme sahibi zekasız değilse tabi.
Bu sebeple bileğe kuvvet diyorum bu durumlarda. Göz dağı vereceksin ilk seferde, korku enjekte edeceksin.

Bilgilendirme için teşekkür ederim aradığım bu tür bilgilerdi o zaman önce bi güzellik ile deneyelim olmadı artık bakalım ne olacak.
Normalde THH başvuruları ile alakalı bir konum var ilgili bölümde; ve problem yaşayan arkadaşlara yol göstermeye çalışıyorum bilgim dahilinde, bazen ALO175'i arayıp onların adına bile soruyorum.

Ancak şu durumda "İspatsız" "Fatura - fiş - vergi kesimi olmaksızın" "Ayaküstü tabiri" kullanacağımız yöntem ile tamir ettirmeyi tercih ettiğiniz; distribütör garantisi dışında bir servise gittiğiniz için firmanın insafına kalmış durumdasınız biraz da.

THH ile alamazsın çünkü "Karşı taraf bırak kendini savunmayı iftira bile atabilir" sana. Kanıt yok ortada. Elektronik ortamdan yapılan alışverişlerde satış sözleşmesi var. Alıcı var, satıcı var, ürün var, ürün bedeli var, tarih var, adresler var. Distribütör garantili servislerde fiş var, yapılan işlemin detayı ve ücreti belli, vergi ödeniyor.

Bundan ötürü yasal olarak imkanlarının kısıtlı olduğunu belirttim; işletme sahibi zekasız değilse tabi.

Bilgilendirme için teşekkür ederim aradığım bu tür bilgilerdi o zaman önce bi güzellik ile deneyelim olmadı artık bakalım ne olacak.
Sıkıntılı bir durumdasın başını da şişirmek istemem ancak bugün lazer yazıcımın kağıt çekmediğini fark ettim. Kendi servisi dünyanın parasını isteyeceği için alternatif servis hizmetleri aramaya başladım.

Mecidiyeköy'de güvenilir bir adres buldum ve "Ücretsiz Hasar Tespiti" garantisi aldım, konuşmalar telefonda kayıt altında. Sorunu belirten resim ve videolar yolladım Wattsap ile kayıt altında. Ortalama bir alt - üst fiyat bilgisi aldım, kayıt altında.

Ürünü götürmeden önce Dram ünitesinden tut her bir tonerin seri numarasına, lazer yazıcımın kendi seri numarasına kadar fotoğraflar çektim ve telefonumda tutuyorum. Kendi adıma kesilmiş faturanın fotokopisini de verdim kendilerine.
Ek olarak servisten; ürünün seri numarasının yazılı olduğu, kendi adımın bulunduğu bir fiş teslim aldım. Tamir ettiklerinde ise yerinde test ettikten sonra parayı verip; öyle ayrılacağım dükkandan.

Ben tüm bu önlemleri almasam 1200 liralık yazıcıyı Allah'a havale etmiş olacaktım :) Ama haklarını yemeyeyim; tüm bu yaptıklarıma pişman oldum, utandırdılar beni. Çok sağlam bir işletme çıktı her anlamda; ama önlem aldığım için zararlı çıkmadım :)

Sen yanına kalıplı 3-4 büyüğünü alıp güzel güzel konuşun, üslubunuzu asla bozmayın; ama tatlı bir göz dağı vermeyi sakın ihmal etmeyin. Ağzı iyi laf yapan biri problemlerin devam etmesi sebebiyle para iadesi istesin hemen o an. Tek gitme çünkü asla bir esnaf kadar iyi cevap veremezsin, tek gidersen - pasif insanlar ile gidersen sindirilirsin.

Abim benim de pek cevrem yok peder desen polis ama kendine hayrı yok ben yarın gidip bu sıkıntılı tamir olmamış demeyi planlıyorum yanlış mı düşünüyorum
Sıkıntılı bir durumdasın başını da şişirmek istemem ancak bugün lazer yazıcımın kağıt çekmediğini fark ettim. Kendi servisi dünyanın parasını isteyeceği için alternatif servis hizmetleri aramaya başladım.

Mecidiyeköy'de güvenilir bir adres buldum ve "Ücretsiz Hasar Tespiti" garantisi aldım, konuşmalar telefonda kayıt altında. Sorunu belirten resim ve videolar yolladım Wattsap ile kayıt altında. Ortalama bir alt - üst fiyat bilgisi aldım, kayıt altında.

Ürünü götürmeden önce Dram ünitesinden tut her bir tonerin seri numarasına, lazer yazıcımın kendi seri numarasına kadar fotoğraflar çektim ve telefonumda tutuyorum. Kendi adıma kesilmiş faturanın fotokopisini de verdim kendilerine.
Ek olarak servisten; ürünün seri numarasının yazılı olduğu, kendi adımın bulunduğu bir fiş teslim aldım. Tamir ettiklerinde ise yerinde test ettikten sonra parayı verip; öyle ayrılacağım dükkandan.

Ben tüm bu önlemleri almasam 1200 liralık yazıcıyı Allah'a havale etmiş olacaktım :) Ama haklarını yemeyeyim; tüm bu yaptıklarıma pişman oldum, utandırdılar beni. Çok sağlam bir işletme çıktı her anlamda; ama önlem aldığım için zararlı çıkmadım :)

Sen yanına kalıplı 3-4 büyüğünü alıp güzel güzel konuşun, üslubunuzu asla bozmayın; ama tatlı bir göz dağı vermeyi sakın ihmal etmeyin. Ağzı iyi laf yapan biri problemlerin devam etmesi sebebiyle para iadesi istesin hemen o an. Tek gitme çünkü asla bir esnaf kadar iyi cevap veremezsin, tek gidersen - pasif insanlar ile gidersen sindirilirsin.

BilgisayarKurdunun dediği gibi gözdağı vereceksin. Baktın olmuyor camlarını indir bir akşam. Başka türlü akıllanmıyorlar bu namussuzlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı