Bilgisayarcıda çırak olarak çalışmak

Donanım bilgisi edinmek için ufak bir bilgisayarcıdan ziyade büyük bilgisayar işleri yapan firmalar var. Sunucu hizmeti veren, sunucu bakımı ve onarımı yapan şirketlerde işe başlarsan senin açından daha faydalı olur.
İstanbul'da okuyorum fakat Sivas'ta oturduğum için Sivas'ta öyle yerler pek olmuyor açıkçası. İstanbul'a gittiğimde düşüneceğim onu teşekkür ederim:)

Mühendislik okuyup donanımdan anlamamak fazlasıyla alçak gönüllü bir tanımlama mı acaba? Hangi okuldasınız?
Açıkçası yazılım alanında uğraşlarım vardı bu mesleği seçmeden önce. Fakat eğitim uzaktan olunca pek bir şey öğrenemedim donanım adına. Zaten bu eksiği kapatmak adına böyle bir işe girmek istiyorum. İstanbul Arel Üniversitesindeyim

Donanım kısmı bana göre bilgisayarın en kolay kısmı. Mahalle bilgisayarcısı tarzı yerlerde çalışsan tek yapacağın 30TL'ye format atmak olur. Evde kendini yazılımda geliştirip forumda 3 4 ay donanım konularına bakarsan orada öğreneceğinden daha çok şey öğrenirsin.
Teşekkür ederim:)

Bir bilgisayarcıda çalışıp format atmak yerine, 200-300TL'ye bir tane kasa alıp (masaüstünü açsa yeter). Video izleyerek söküp-takma, hangi parça neye yarar, bu tarz şeylerde en azından hem eliniz alışır hem de bilgi sahibi olursunuz (ucuz parçalar olacağından yanlış yaptığınız birşey sizi çok etkilemeyecektir diye düşünüyorum). Ayrıca mutlaka forumlarda bilgisayar konularını takip edin, yardımcı olamasanız bile yardımcı olan kişilerden bilgi edinmiş olursunuz.

Bildiğim kadarıyla Arel Üniversitesi.
Nasıl bildin😂
Bir bilgisayarcıda çalışıp format atmak yerine, 200-300TL'ye bir tane kasa alıp (masaüstünü açsa yeter). Video izleyerek söküp-takma, hangi parça neye yarar, bu tarz şeylerde en azından hem eliniz alışır hem de bilgi sahibi olursunuz (ucuz parçalar olacağından yanlış yaptığınız birşey sizi çok etkilemeyecektir diye düşünüyorum). Ayrıca mutlaka forumlarda bilgisayar konularını takip edin, yardımcı olamasanız bile yardımcı olan kişilerden bilgi edinmiş olursunuz.
forma daha yeni katıldım. Biraz daha hakim olursam iyi olacak sanırım teşekkür ederim:)

Bilgisayarcıda öğreneceğiniz donanım bilgisini evde de öğrenebilirsiniz fakat sizin işinize yarayacağını düşünmüyorum. Az da olsa maddi gelir olabilir, ona lafım yok. Bilgisayarcılar üretim, geliştirme yapmıyor; sök, tak yapıyor bildiğiniz üzere. Bunun için uygulama yapmak önemli olsa da size gereken bu parçaların nasıl monte edildiği bilgisinden ziyade iç yapıları ve bunların beraber işleyişi olacaktır.

İlk senenizi bitirmişken, yaz döneminizi programlama dillerinde gelişmeye ayırmanız daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı