Bilgisayarcılar Format Atarken Korsan Lisans mı Yüklüyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Oğuz Beyi

Decapat
Daha fazla  
Benim merak ettiğim bir konu var. İnternet kafede veya bilgisayarcılarda PC'ye format atıldığında, işletim sistemi tekrardan etkinleştirildiğinde etkinleştirilen işletim sistemi orijinal mı yoksa sahte mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki de sahte. Orijinalleri 700 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir çoğu korsan yazılım kuruyor. Bunun yerine internetten lisans alınması daha mantıklıdır. Korsan kullanarak bilgisayarı başkalarına emanet edebiliyoruz.

Evet korsan yüklemek zorunda kalıyoruz. Bu iş isteğe göre değişir. Müşteri orijinal lisans alalım derse alır onu yükleriz. Zaten 20TL aldığım bir ücret için birde tutup da lisans alıp kuramam maalesef. Adam 20TL'yi verirken bile eli gitmiyor vermeye. Herkes bedavaya iş yaptırma peşinde. 20TL'yi aylarca geçiştirenler mi dersin, işini bedavaya getirmek isteyenler mi dersin. Bu insanlara tutup da lisans mı alacağım bir de? Adam işletim siteminin ne olduğunu bile bilmiyor lisans atalım desen o ney diyecek. Böyle kur ver diyor işte. :) Bu işin içinde olanlar anlar dediklerimi.

Evet korsan yüklemek zorunda kalıyoruz. Bu iş isteğe göre değişir. Müşteri orijinal lisans alalım derse alır onu yükleriz. Zaten 20TL aldığım bir ücret için birde tutup da lisans alıp kuramam maalesef. Adam 20TL'yi verirken bile eli gitmiyor vermeye. Herkes bedavaya iş yaptırma peşinde. 20TL'yi aylarca geçiştirenler mi dersin, işini bedavaya getirmek isteyenler mi dersin. Bu insanlara tutup da lisans mı alacağım bir de? Adam işletim siteminin ne olduğunu bile bilmiyor lisans atalım desen o ney diyecek. Böyle kur ver diyor işte. :) Bu işin içinde olanlar anlar dediklerimi.
O zaman Linux kurmak daha mantıklı değil mi?

O zaman Linux kurmak daha mantıklı değil mi?
Adamlar daha bilgisayarı açmasını kapamasını bilmiyor dostum. Adama Linux atayım desem bayılıp kalır vallahi. :D Tek dertleri Facebook açsın video indirsin başka bir şey istemiyorlar. Herkes sizler gibi bilmiyor bilgisayar kullanmasını malesef. Saçma sapan insanlarla uğraşıyoruz akşama kadar. Orijinal Windows olayını genellikle şirketlere yapıyoruz. Kendi kullandığımız sistemlerde orijinal lisanslı zaten. Müşteri olarak çok nadir isteyen çıkıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı