Bilgisayarcılar GNU/Linux bilir mi?

Mesela GPU'da sorun yaşasam. Ve bu sorun hep Windows. Hem de GNU/Linux'ta olusa. Ben bunu bilgisayarcıya götürsem. Tabii malum test edecek. Bir monitöre bağlar. Ve tabii GRUB menüsünü görecek. Bende bu olaydan korkuyorum. "GPU kurduğunuz şeyden bozuk" demesinden korkuyorum. Umarım bilir.

Ülkemizdeki çoğu bilgisayarcı Windows'u bile yarım yamalak bilirken Linux'tan anlayacaklarını pek sanmam.

Mesela GPU'da sorun yaşasam. Ve bu sorun hep Windows. Hem de GNU/Linux'ta olusa. Ben bunu bilgisayarcıya götürsem. Tabii malum test edecek. Bir monitöre bağlar. Ve tabii GRUB menüsünü görecek. Bende bu olaydan korkuyorum. "GPU kurduğunuz şeyden bozuk" demesinden korkuyorum. Umarım bilir.

Hocam sanırım duruma yaşamışsınız :) Zaten adama açıklarsınız windows'ta da aynı durum geçerli diye.Tamir için ne kadar fiyat biçer onu bilemiyorum.

Türkiye'deki bilgisayarcıların çoğunluğunun yazılım bilgisi "Windows format-kurulum" gibi şeylerden öteye gitmediği için bilen birini bulmanız zor.

Aslında benim bilgisayarcı tanıdık. Ve işletim sistemi terimini biliyor. Ben ondan SSD alırken eski diski klonlamasını istedim. Ve tamam işletim sistemini ve o diskteki verileri klonlayacağım. Ve eski diskteki verileri sileceğim. Demişti. Hatta NVMe SSD'yi bile biliyor. Belki bilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı