Bilgisayarcının kurduğu Windows 10, 11'e yükseltilmeli mi?

Öncelikle yükseltme için ben her daim format atarak öneririm. Ayrıca lisanslı olmasının nedeni Windows 10 lisanslı olmasından kaynaklı. Yani halihazırda lisans mevcut zaten ayrıca Windows 11 almanıza gerek yok. Tabii eğer geçmeyi düşünüyorsan OEM key olmasına dikkat et. Key eğer anakarta yazılmadıysa tekrar girmek gerekir. Windows 11 geçmene dair performans kazancı gibi nedenler de yok. Eğer geçmek istiyorsan ve hazır bir şey yüklemediysen güzelce format atıp geçmeni ve sürücüleri güzelce indirmeni öneririm.
tek sıkıntı şu ki bu konular hakkında çok bir bilgim yok usb ile yapıldığını biliyorum windowsu nereden usbye yükleyeceğim veya key hakkında bir fikirim yok bilgisayarcı eğer anakarta yazılmadıysa key satın almam gerekecek

Tek sıkıntı şu ki bu konular hakkında çok bir bilgim yok USB ile yapıldığını biliyorum Windows'u nereden USB'ye yükleyeceğim veya key hakkında bir fikirim yok bilgisayarcı eğer anakarta yazılmadıysa key satın almam gerekecek

CMD'ye slmgr -dli yazman yeterli olur. O saye de lisans türünü öğrenebilirsin. İndirip format atma işlemlerini de zaten Technopat kendi videosunda anlatıyor detaylı şekilde. Basit bir işlem. Ayrıca BIOS güncellemesi yaptı mı bilmiyorum ama kontrol etmekte fayda var eğer sürüm güncellemesi geldiyse performans olarak iyi arttırıyor özellikle yeni sistemlerde. Ama yapmışlardır diye düşünüyorum.

CMD'ye slmgr -dli yazman yeterli olur. O saye de lisans türünü öğrenebilirsin. İndirip format atma işlemlerini de zaten Technopat kendi videosunda anlatıyor detaylı şekilde. Basit bir işlem. Ayrıca BIOS güncellemesi yaptı mı bilmiyorum ama kontrol etmekte fayda var eğer sürüm güncellemesi geldiyse performans olarak iyi arttırıyor özellikle yeni sistemlerde. Ama yapmışlardır diye düşünüyorum.

Biraz araştırdım ve volume olduğunu öğrendim elimde key yok yani kafam biraz karıştı keyimi bilgisayarcıdan istesem mi yoksa bulabilir miyim?

kısmi ürün anahtarı kısımında 5 haneli kısa bir kod yazıyor sadece o kadar
Hocam büyük ihtimalle anakarta yazılmıştır o kod olmazsa internetten 100 lira verip alırsınız pahalı bir şey değil. Zaten format felan da olmuyor kodun gideceğini sanmıyorum.Eğer bilgisayarınız Windows 11'i ucu ucuna destekliyorsa geçmeyin, ama rahatlıkla destekliyorsa geçin bence. USB ile felan da uğraşmayacaksınız,indir ve yükle diyip biraz bekleyince yeniden başlatacaksınız açıldığında Windows 11 olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı