Bilgisayarcının yüklediği Windows 10'da hata olabilir mi?

FaLSe

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım 3 gün önce Windows 10 attı bilgisayarcı. Lakin 2 gün sonra (dün) mouseta lag olmaya başladı. Arada sırada hareket ettirince parça parça kayıyor ekranda 10 dk düzeliyor tekrar oluyor. Portların hepsini denedim. 2.0 ve 3.0 portlarını da denedim. Hepsinde aynı sorun var Windows kaynaklı olabileceğini düşünüyorum birazda. Ekran kartı işlemci PSU RAM vs. hepsinin testlerini yaptım sıkıntı yok. Mouse bayağı eski ve kablosuz bir mouse sizce Windows 10'u desteklemiyor olabilir mi? Veya bilgisayarcının attığı Windows'ta bir sorun olabilir mi? Mouse değiştirsem düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama içiniz rahat etsin isterseniz cmd’yi yönetici olarak çalıştırıp (tırnaklar olmadan) “sfc /scannow” ile işletim sisteminizin dosya bütünlüğünü kontrol edebilirsiniz.

yakın zamanda kendime fare aldığımda aynısı bana da olmuştu ve sorunun fare ile alakalı olduğu ortaya çıktı. Başka fareleri takıp denediğimde sorun olmuyordu.

Arkadaşlar yeni bir sistem topladım 3 gün önce Windows 10 attı bilgisayarcı. Lakin 2 gün sonra (dün) mouseta lag olmaya başladı. Arada sırada hareket ettirince parça parça kayıyor ekranda 10 dk düzeliyor tekrar oluyor. Portların hepsini denedim. 2.0 ve 3.0 portlarını da denedim. Hepsinde aynı sorun var Windows kaynaklı olabileceğini düşünüyorum birazda. Ekran kartı işlemci PSU RAM vs. hepsinin testlerini yaptım sıkıntı yok. Mouse bayağı eski ve kablosuz bir mouse sizce Windows 10'u desteklemiyor olabilir mi? Veya bilgisayarcının attığı Windows'ta bir sorun olabilir mi? Mouse değiştirsem düzelir mi?

Ya kendiniz kuramıyor musunuz? Korsan Windows kurmuştur o şimdi.

Ya kendiniz kuramıyor musunuz? Korsan Windows kurmuştur o şimdi.

Hocam korsan olup olmamasını anlayacağım bir yer var mı?
Windows kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama içiniz rahat etsin isterseniz CMD’yi yönetici olarak çalıştırıp (tırnaklar olmadan) “sfc /scannow” ile işletim sisteminizin dosya bütünlüğünü kontrol edebilirsiniz.

Yakın zamanda kendime fare aldığımda aynısı bana da olmuştu ve sorunun fare ile alakalı olduğu ortaya çıktı. Başka fareleri takıp denediğimde sorun olmuyordu.

Hocam yarın formata götüreceğim formattan sonra deneyeyim. Windows'un korsan olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Modifikasyon sistem yüklemiş olabilir.
Kendiniz temiz bir format atmanız en iyisi olacaktır.

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Hocam yarın format atacak onun orjinal olup olmadığını nasıl anlarım? Korsan ise üstüne yazdırarak kurabilir miyim tekrardan attığınız linkteki orjinal windowsu?
Bilgisayarcıya götürdüysen kesin korsandır.
Hocam yarın formattan sonra yukarıda ki arkadaşın verdiği linkten kursam olur mu? Ya da korsan windowsu orjinal yapmanın bir yolu var mı? Elimde maalesef windowsu atabileceğim bir usb bellek yok ve bilgisayar lazım anlayacağınız mecburen yarın tekrar bilgisayarcıya götüreceğim.

Hocam yarın formata götüreceğim formattan sonra deneyeyim. Windows'un korsan olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Hala bilgisayarcıya format attırmaya çalışıyorsun. Yine korsan kurucak yine aynı şeyi yaşayacaksin paran boşuna gidecek sonra gelip burda neymiş efenim mouse bozuldu, efenim pc o bu şu diye anlatacaksın. Kendin kurulum yap kardeşim.
Hocam yarın format atacak onun orjinal olup olmadığını nasıl anlarım? Korsan ise üstüne yazdırarak kurabilir miyim tekrardan attığınız linkteki orjinal windowsu?

Hocam yarın formattan sonra yukarıda ki arkadaşın verdiği linkten kursam olur mu? Ya da korsan windowsu orjinal yapmanın bir yolu var mı? Elimde maalesef windowsu atabileceğim bir usb bellek yok ve bilgisayar lazım anlayacağınız mecburen yarın tekrar bilgisayarcıya götüreceğim.

Bilgisayarcıya söyle, Microsoft'un sitesinden indirsin.

Hala bilgisayarcıya format attırmaya çalışıyorsun. Yine korsan kuracak yine aynı şeyi yaşayacaksin paran boşuna gidecek sonra gelip burada neymiş efenim mouse bozuldu, efenim PC o bu şu diye anlatacaksın. Kendin kurulum yap kardeşim.

Bilgisayarcıya söyle, Microsoft'un sitesinden indirsin.

Elinde ki Windows'u değil de başka bir Windows'u kurma şansı var mı acaba? Mesela söylesem Home kurmuşsa Pro kurabilir mi? Veya atıyorum 2004 kurdum derse 1909 falan mı kur diyeyim? Hangisi en stabili sizce? Kusura bakmayın ilk kez böyle bir sorunla karşılaşıyorum. Bir de bilgisayar yeni olunca insanın morali bozuluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı