Bilgisayarcıya güven olur mu?

Herkes sizin gibi olsa gerek.
Hocam, formattan sonra sisteme neden rat atalım. Şahsen ben sistemi formatladıktan sonra driverları kuruyorum. Kullanıcı adını da dükkanımızın adı yapıp, istenilen ek birşey yoksa teslim alınması için çıkarıyorum.
 
Hocam, formattan sonra sisteme neden RAT atalım. Şahsen ben sistemi formatladıktan sonra driverları kuruyorum. Kullanıcı adını da dükkanımızın adı yapıp, istenilen ek bir şey yoksa teslim alınması için çıkarıyorum.

Herkes öyle yapıyor zaten driveri yüklersin ofis programlarını falan kurarsın sonra bir de eğer bakkal bilgisayarcı isen KMS olmazsa olmaz.
 
Bilgisayarıma virüs bulaştı. Haliyle kendi bilgisayarımdan format USB'si hazırlayamıyorum seker diye. Esnafa gittim format USB'si hazırlattım. Bilinçli bir şekilde, RAT veya mining yazılımı atar mı, güven olur mu bilgisayarcıya sizce?
Hocam çok takıntı yapıyorsan viruslu bilgisayarın ile bir Linux sürümü indir ve bu linux sürümü ile kurulum yap.Kurulum bittikten sonra Windows indir ve usb yi biçimlendirip Windows kurulum usb si hazırla rufus ile.Kolay gelsin.
 
Dediğinizi tam anlamadım.
Ben anlatayım hocam. FUD (Fully Undetectable), bir zararlının Crypter dediğimiz yazılımlar ile zararlının builder'ını (oluşturulan virüs dosyası) kriptografik şifreleme ile virüsün okunacak ilk header'ını şifreliyor ve bu sayede antivirüsler veya EDR (endpoint detection and response) çözümleri bu tür virüsleri yakalayamıyor. Mesela çoğu kişi Kaspersky öneriyor. Size işin içinden biri olarak söylüyorum işi bilen bir kişi Kaspersky'ı da atlatır çok kolay. Bu tür yazılımlar 10 ile 20 USD arasında forumlarda satılıyor.
 
Hocam size nasıl güveneceğim?

Mahalle bilgisayarcısına güven olmaz.

1679593252542.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı