Çözüldü Bilgisayarda 770 MB RAM "donanıma ayrılmış" olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

403052

Megapat
Katılım
21 Aralık 2020
Mesajlar
7.680
Makaleler
15
Çözümler
128
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-
Ana sistem: Ryzen 5 5600, MSI GT 1030 GDDR5, 8 GB DDR4 RAM, MSI B550M PRO-VDH WIFI, 480 GB KIOXIA SATA SSD, MSI A750GL 750W, MSI M100R

İkinci sistem: i3 540, ASUS HD 5450 1 GB, 4+4 8 GB DDR3 RAM, ASUS P7H55M-LX , 256 GB Patriot SSD, Frisby Low Profile ofis kasası + 300W FOEM PSU

Üçüncü sistem: Pentium E6500, G41 Onboard GPU, 4+4 8 GB DDR3 RAM, ECS G41T-M7, 250 GB HDD, Frisby Low Profile ofis kasası + 300W FOEM PSU
-
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Bilgisayarımda 4 GB DDR2 RAM takılı. Bu RAM'in 770 MB'lık bir kısmı görev yöneticisinde "donanıma ayrılmış" olarak gözüküyor. Nasıl düzeltebilirim bilmiyorum. İnternette gördüğüm her çözümü denedim olmadı. Bazıları işlemcinde veya anakartında dahili grafik birimi olabilir o alıyordur RAM'ini falan diyor. Olup olmadığını nasıl öğrenebilirim, varsa kaldırıp RAM'in tamamını kullanabilir veya etkinleştirip harici ekran kartım yerine onu kullanabilir miyim? İşlemcim Intel Core 2 Duo E8400 ve anakartım Foxconn G31MXP. Bilenler yardımcı olabilirse sevinirim.

Screenshot_1.png


Ayrıca hızda yazan MHz'ye aldırmayın. Bozuk o aslında RAM'lerim 800 MHz. Bir de üstte DDR2 olduğu gözükmüyor, bu da dikkatimi çekti. RAM'lerde de sorun olma ihtimali var mıdır? Bilen biri yardımcı olursa sevinirim :)
 
Çözüm
BIOS güncellemelerini kontrol ettiniz mi hiç? Bazen eski anakartların BIOS güncellemelerini göz ardı edebiliyoruz.

Düzeltme: Kullandığın anakartın eski BIOS sürümlerinde böyle bir sorun olduğu bildirilmiş. Güncellemediysen mutlaka güncelle BIOS'u.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Başka işletim sistemlerinde de bu RAM'i kullanamıyorum. Gerek Windows 7 olsun gerek Linux falan olsun. Hiçbir türlü kullanamıyorum ben bu RAM'i
 
Harici ekran kartı kullanıyorum. Tahminimce de dahili bir ekran kartı var ve ram alıyor. Ben onu kullanmasam da. Eğer kaldırabiliyorsak kaldırmayı kaldıramıyorsak da harici ekran kartım olan Radeon HD 3450'den daha iyiyse onu kullanmayı tercih ederim.
 
Screenshot_2021-09-21-20-29-26-265.jpeg


BIOS'ta normalde 256MB yazan yeri düşürebilirsiniz fakat yine de 770 MB harcayabilecek bir şey düşünemiyorum şu an. Sizin BIOS ekranınız bu arada :)
 
Teşekkürler. Bugün bir bakacağım bende gerçekten 770 MB olarak mı ayarlanmış orası diye. Umarım çözülür. Oyun oynarken tarayıcıdan bir şeye bakmak lükse kaçıyor artık benim için :)
 
Harici ekran kartı kullanıyorum. Tahminimce de dahili bir ekran kartı var ve RAM alıyor. Ben onu kullanmasam da. Eğer kaldırabiliyorsak kaldırmayı kaldıramıyorsak da harici ekran kartım olan Radeon HD 3450'den daha iyiyse onu kullanmayı tercih ederim.

Evet HD3450, G31 yonga setinin grafiğinden daha iyidir. Attığım resimdeki PEG ile başlayan ayarı harici grafik kartına çevirip "İnit Display First" yazan ayarı da PCI Express yaparsanız belki sorununuz çözülür.
 
Bilgisayarınızda harici ekran kartı takılı mı? Yoksa dahili grafikleri mi kullanıyorsunuz?

Harici ekran kartı kullanıyorum. Tahminimce de dahili bir ekran kartı var ve ram alıyor. Ben onu kullanmasam da. Eğer kaldırabiliyorsak kaldırmayı kaldıramıyorsak da harici ekran kartım olan Radeon HD 3450'den daha iyiyse onu kullanmayı tercih ederim.

Asus P5GZ-MX modeli eski anakartımda harici ekran kartı takmama rağmen dahili grafikler devre dışı kalmamıştı. Hiçbir türlü de kapatılamıyordu. Ben de BIOS'tan kullanabileceği bellek miktarını 1 MB'a düşürmüştüm. Bu sayede sistem belleğinden sadece 1 MB kaybederek uzun süreler kullanmıştım o anakartı. Sizde de böyle bir sorun olabilir. Aygıt yöneticisini açıp ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?
 
Teşekkürler. Birazdan deneyeceğim umarım çözülür.
 
Bu şekilde.
Screenshot_2.png

O Windows içerisinde çözümleri denedikten sonra yaptığım ilk şeylerden biriydi. Yine de çözülmemişti.
 

Geri
Yukarı