Bilgisayarda aniden kapanma ve yeniden açılamıyor

TeknoLee

Decapat
Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
396
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar son bir aydır bilgisayarımda bir anda açılıp kapanmalar oluyor. Bilgisayarı normal kullanırken bir anda pat diye kapanıyor. Sonra bilgisayar yeniden kendini açmaya çalışıyor ama yine kapanıyor. Birkaç sefer açılıp kapanırken bir de kasanın içinden cızırtı sesleri geliyor. Ben böyle olunca hemen fişini çekiyorum. Güç kablosunu söküp tekrar yerine iyice takıyorum. Sonra normal şekilde açılıp çalışıyor ama bir hafta falan sonra yine aynı şeyi yapıyor.
Az önce bilgisayarı kullanırken bir anda monitörde kırmızı, mavi ve yeşil renkler belirdi ve bilgisayar kapandı. Yine aynı durum yaşandı. Şimdi güç kablosunu ne kadar iyi taksam da yine açılmıyor. Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir? Ne yapmam gerekiyor?
 
Sorun tam olarak nedir hocam? Bir temassızlık veya kopukluk mu var?

Güç kaynağı yenilenecek.

Gidip de Gamepower falan almayın önerim MSI MAG Force ve FSP marka PSU lardır.
 
Her şey olabilir ama büyük ihtimal PSU veya ekran kartı ile ilgili sıkıntı vardı. PSU'a yaklaşıp koklayın yanık kokusu var mı? Yapabiliyorsak kasadan çıkarıp içini açalım ve kapasitörleri inceleyelim.

Hocam elektriksel kesintilerden dolayı hasar görmüş olabilir mi veya aşırı ısınmadan? Bende öğrenmek için soruyorum mazur görün. Ben genelde ısınma ya da elektriksel sıkıntılardan gider diye biliyorum sadece. Veya dandik bir şey ise.
 
Hocam bende dandik PSU vardı o da PC yanmıştı ödüm patlamıştı alevi görünce. Her gördüğüme PSU soruyorum artık.

Kardeş korkutma beni High Power marka 5 senelik PSU var dandik sertifikasız.
 

Geri
Yukarı