Bilgisayarda arama çubuğuna yazı yazılmıyor

niyyazi58

Hectopat
Bilgisayarda dün böyle bir şey yoktu. Bugün okuldan geldim ve arama çubuğuna bastığımda yazı yazamıyordum. Yazı yazamamamın sebebi herhangi bir şeye tıkladığımda otomatik Tab basılıymış gibi geliyor. Yani Tab tuşunu kullanarak bölümler arasında geçiş yapıyoruz. Ya bilgisayar bunu her programda otomatik olarak yapıyor ve o açılan pencerenin ya da uygulamanın en üstüne gidiyor. Ara önerilenler tüm uygulamalar kısmı var, Windows tuşuna basınca bilgisayar direkt tüm uygulamaları seçiyor teker teker yukarı çıkarak. Dosya gezgininde hızlı erişim bölümüne gidiyor otomatik olarak. Ayrıca bunların yanında bilgisayarda bir yavaşlama da oldu. Fare imlecinin yanında dönen yuvarlak aşırı hızlı yanıp sönerek ve takılarak dönüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştıra gir taskchd.msc yaz görev zamanlayıcıya çift tıkla microsoft a tıkla ordan windows a tıkla textServicesFramework a tıkla herhangi bir görev varsa sağ tıkla sil attığım dosyayı aç winrar sağ tık çıkart dosyayı görev zamanlayıcısına ekle görev al deyip dosyayı indirdiğin yere seç ve aç'a tıkla sonra tamam deyip görev eklenip pc yi yeniden başlat 3,5 dk bekle ve sorun çözülcek. dosyayı buradan indirebilirsin.

@niyyazi58

@samchamberlaınn

Görev çubuğunda bulunan ARA ya yazınca da çıkıyor ama yazamadığınızı belirtmişsiniz.
Bu yüzden:
Ayarlara değil, eski tip denetim masasına giriş yapın.
Üst sağda bulunan arama kutusuna ''klavye'' yazın.
''Klavye sorunlarını bul ve düzelt'' i göreceksiniz. Seçin ve ilerleyin.

Çalıştıra gir taskchd.msc yaz görev zamanlayıcıya çift tıkla Microsoft'a tıkla oradan Windows'a tıkla textServicesFramework a tıkla herhangi bir görev varsa sağ tıkla sil attığım dosyayı aç WinRAR sağ tık çıkart dosyayı görev zamanlayıcısına ekle görev al deyip dosyayı indirdiğin yere seç ve aç'a tıkla sonra tamam deyip görev eklenip PC'yi yeniden başlat 3, 5 dk bekle ve sorun çözülecek. Dosyayı buradan indirebilirsin.

@niyyazi58

@samchamberlaınn

Hocam öncesinde böyle bir sorun yaşamıştım ancak bunu çözdüm şu an yaşadığım bambaşka bir şey sanki Tab tuşu takılıymış gibi oluyor. Klavyeyle alakalı değil gibi duruyor çünkü sürücüleri sıfırladım ve klavyeyi tak çıkart yapıp ta denedim. YouTube linki bırakıyorum sorunu daha iyi açıklaması adına.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@crexy.ee @dolob

Bilgisayarda dün böyle bir şey yoktu. Bugün okuldan geldim ve arama çubuğuna bastığımda yazı yazamıyordum. Yazı yazamamamın sebebi herhangi bir şeye tıkladığımda otomatik Tab basılıymış gibi geliyor. Yani Tab tuşunu kullanarak bölümler arasında geçiş yapıyoruz. Ya bilgisayar bunu her programda otomatik olarak yapıyor ve o açılan pencerenin ya da uygulamanın en üstüne gidiyor. Ara önerilenler tüm uygulamalar kısmı var, Windows tuşuna basınca bilgisayar direkt tüm uygulamaları seçiyor teker teker yukarı çıkarak. Dosya gezgininde hızlı erişim bölümüne gidiyor otomatik olarak. Ayrıca bunların yanında bilgisayarda bir yavaşlama da oldu. Fare imlecinin yanında dönen yuvarlak aşırı hızlı yanıp sönerek ve takılarak dönüyür..
Yardımcı olduysam ne mutlu bana çözüldü verirsen mutlu olurum iyi akşamlar.

Kusura bakma @niyyazi58 hocam.
Komik sorun, gülüp duruyorum.
Kaza ile ekran yönünü çevirdiğim zamanki halime de kendi kendime gülüyordum.
Aslında yukarıda önerdiğim sorun gidermenin çözeceğinden pek ümitvar değildim.
Kolaylıkla denemeye değecek ve kolay bir işlemdi.
Umarım şaka gibi olan bu sorundan kurtulursunuz.
İşkence gibi birşey olmalı.

@niyyazi58
Denemeye değer bir yol daha:
Aygıt yöneticisine girin.
Klavyeler altından ''cihazı kaldır'' ile kaldırın ve PC yi yeniden başlatın.
(Hatta mümkünse yeniden başlatmadan önce klavyeyi başka bir USB portuna takın.)
Açılışta kendiliğinden geri yüklenir.
Yine pek ümitvar değilim ama kolaylıkla yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kusura bakma @niyyazi58 hocam.
Komik sorun, gülüp duruyorum.
Kaza ile ekran yönünü çevirdiğim zamanki halime de kendi kendime gülüyordum.
Aslında yukarıda önerdiğim sorun gidermenin çözeceğinden pek ümitvar değildim.
Kolaylıkla denemeye değecek ve kolay bir işlemdi.
Umarım şaka gibi olan bu sorundan kurtulursunuz.
İşkence gibi bir şey olmalı.

@niyyazi58
Denemeye değer bir yol daha:
Aygıt yöneticisine girin.
Klavyeler altından "cihazı kaldır" ile kaldırın ve PC'yi yeniden başlatın.
(Hatta mümkünse yeniden başlatmadan önce klavyeyi başka bir USB portuna takın.)
Açılışta kendiliğinden geri yüklenir.
Yine pek ümitvar değilim ama kolaylıkla yapabilirsiniz.

Olmuyor hocam. Windows Update'leri de yaptım çözülmedi teknik olarak bu işlerden anlayan bir forum yetkilisi var mı acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı