Bilgisayarda bulunan Avast ve mcaffe virüsleri

Makaleler
4
Teyze çocukları gelmişti, PC'mi saklamıştım ama bulmuşlar. Bunlar benim oynadığım cyber hunter adlı oyuna hile yüklemeye çalışmışlar ve hile diye bir virüs yüklemişler sanırım. "Speed up" "walliant" "McAfee webadvisor" "Avast service" "Avast (6 tane birden çalışıyor)" ve "Avast antivirüs ınstaller" çalışıyor. Avast'ın yazılımlarını hiçbir şekilde ben yüklemedim. Ayrıca bilgisayardaki bütün güvenlik yazılımlarını kaldırmışlar.
(Üçüncü parti uygulama yükleyip Windows Defender uygulamasını tamamıyla devre dışı bırakmışlar).

Bir programı açsam aynı programdan iki tane açılıyor. Mesela Chrome'a tıklıyorum ama iki tane açılıyor. Bilgisayar boştayken 80 derecede çalışıyor ve disk %100 kullanılıyor. Ayrıca Windows arama bölümüne tıklıyorum fakat Bug'a (siyahlaşıp kapanıyor) giriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen sahte antivirüsler. Sahte antivirüsü gerçeği siler. Kaspersky, Avast veya Malwarebytes ile silmeyi deneyebilirsiniz. Aynı anda kullanmayın.

Yine de önce Avast ve McAfee'i kaldırmayı deneyin. Bir uygulamayla birlikte gelen sponsorlu uygulamalar olabilir.

HKEY_CURRENT_UserName\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{E72E2194-F430-4F4A-A262-1C8FF081B3A5}_is1.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\Walliant.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\Tracing\walliant_RASAPI32.
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Wow6432Node\Microsoft\Tracing\walliant_RASMANCS.
Regedit'den bu dizinlerde dosya varsa silin. Walliant'ın çözümü böyle en azından.

Hocam yüksek ihtimalle virüs bulaşmış bilgisayarınıza Kaspersky vs MBAM yükleyin yükledikten sonra internet bağlantınızı kesip bilgisayarınızı taratın ayrıca Avast'ın kaldırma aracı ile Avast yazılımını kaldırabilirseniz kaldırın.

Avast'ı ve McAfee'yi güvenli modda silin. Avast Kaldırma Programı | Kaldırma İşlemleri İçin aswClear’ı İndir

Denetim masasında bilmediğiniz uygulamalar varsa silin. Ardından Kaspersky ve Malwarebytes ile taratma yapın.

Yüklü olan antivirüsleri silip Malwarebytes yükleyin ve güvenli modda taratın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…