Hocam yeni nesil laptoplarda giriş yok. Tek çözüm disk okuyucu program ile (Daemon Tools gibi) dvd dosyasını açıp kullanmaktır.Merhaba. Arkadaşlar, biliyorsunuz CD artık günümüzde fazla kullanılmadığı için, yeni bilgisayarlarda CD okuyucusu olmuyor. Eski laptop bilgisayarımda CD okuyucusu vardı. Bilgisayar bozuldu, yeni bir laptop aldım. Benim yeni kullanacağım laptop bilgisayarda da CD okuyucusu yok.
Oxford İngilizce-Türkçe sözlüğü var bende, içindeki CD uygulamasıyla sözlüğü elime almadan aratarak kelime bakıyordum. Bu yüzden işime çok yarıyordu. 2012 çıkışlı olduğu için hayli ile CD formatı düşünmüşler. Bu konuda çözümünüz var mı? Bu sorunu nasıl halledebilirim? Hangi donanım, program gerekiyor halletmem için?
CD okuyucusu olan yedekte masaüstü bilgisayarım var, orada kurulum yaptım, kurulum dosyasını laptopa aktardım. Program çalışmıyor. Disk bulunmadı diyor. Disk ile kurmak gerekiyor sanırım. O zaman söz konusu dosyaları İSO ya dönüştürüp DAEMON kullanıp sanal disk oluşturmam mı gerekiyor?CD okuyucu şart. CD okuyucu olan bir PC bulup dosyaları aktarın sonra o dosyaları da bir belleğe aktarıp kendi bilgisayarınıza aktarın.
Hmm..anladım... Peki harici cd/dvd okuyucusu donanımı olmadan (harici okuyucu almadan halletmek istiyorum) bazı programları kullanarak (Img burn, Daemon gibi) ve bazı işlemleri yaparak işin içinden çıkabilmem mümkün mü? Genel anlamda bilgisayarla pek haşır neşir değilim, o yüzden bir rehberliğe ihtiyaç duyuyorum. Portable yapmanın ne olduğu konusunda en ufak bir fikrim yok.Kurulum yapılıp öylece aktarılamaz. Onun kayıt defteri vs gibi girdileri var. Sadece kurulum dizinini aktararak çalışmaması normal. Portable yapma imkanı var mı?
Hocam Burning Studio ile imaj oluşturdum (cue-bin / ashdisc) seçenekleri vardı, (bin uzantısı ile imaj oluşturdum.) Virtual clone yerine daemon tools kullandım. kurulumu gerçekleştirdim sanal dvd sürücü aracılığı ile. ''''Please insert the original disc instead of a backup (1000).'''' Açıklamasıyla karşılaştım. Sanırım yol kapalı gözüküyor.Portable yani taşınabilir yapmak için bazı yazılımlara ihtiyaç var. Başka bir DVD okuyucusu olan bilgisayarda bir disk yazılımı ile yani burning Studio ile ISO yapılır. Sonrabu ISO dosyası flash bellek ile oradan alınıp kullanılacak bilgisayara atılır. Ücretsiz olan Virtual clone Drive gibi bir program ile sanal DVD sürücü oluşturulup ona monte edilir.
Bu uyarıyı almam harici cd okuyucu dışında bir çözümün olmadığını gösteriyor değil mi?Hocam Burning Studio ile imaj oluşturdum (cue-bin / ashdisc) seçenekleri vardı, (bin uzantısı ile imaj oluşturdum.) Virtual clone yerine daemon tools kullandım. kurulumu gerçekleştirdim sanal dvd sürücü aracılığı ile. ''''Please insert the original disc instead of a backup (1000).'''' Açıklamasıyla karşılaştım. Sanırım yol kapalı gözüküyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.