Bilgisayarda donma sonrası reset

alahair

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, iyi Sosyaller arkadaşlar. Bilgisayarımı 31 Aralık 2022 tarihinde hazır sistem olarak satın almıştım. 650W PSU, Intel i3 12100 işlemci ve Zotac 3060 ekran kartlı bir sistem. Son 2 haftadır tarayıcıda hızlı kaydırırken ekranda saniyelik kare bozulma ve yine çok nadir de olsa oyunda donma sonrası bilgisayarımın resete gittiğini gözlemledim. Ekran kartı arızası bilgisayara reset attırır mı? Sizce sorun ekran kartıyla mı alakalı voltajla mı alakalı?

Donma esnasında bilgisayarımın fanları durmuyor, ekran sadece bazen olduğu gibi bazen de renkler kırmızı siyaha dönerek donuyor ve 5-6 saniye sonra resetleniyor. Afterburner'dan ekran kartının ısınmasını oyun oynarken Max 62 derece olarak gözlemlediğimi de bilgilerinize sunarım. Bilgisayarıma daha yeni format attım. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ekran kartıyla alakalı gibi duruyor markadan belli geçmiş olsun en yakın zamanda değiştirmeye bakın sürekli reset iyi bir şey değil.
Ekran kartı garanti kapsamında. O halde garantiye yollayıp parça değişimi yaptırmak en iyisi olacak, teşekkür ederim.

Hocam ekran kartıyla alakalı gibi duruyor markadan belli geçmiş olsun en yakın zamanda değiştirmeye bakın sürekli reset iyi bir şey değil.
Peki bu sorun dönüştürücüyle alakalı olabilir mi? Onu da hiç düşünmemiştim.

Son düzenleme:
Ekran kartı garanti kapsamında. O halde garantiye yollayıp parça değişimi yaptırmak en iyisi olacak, teşekkür ederim.

Peki bu sorun dönüştürücüyle alakalı olabilir mi? Onu da hiç düşünmemiştim.

Olabilir hatta belki de sıkıntı dönüştürücünün kendisindedir ekran kartının günahını boş yere almışızdır.

Olabilir hatta belki de sıkıntı dönüştürücünün kendisindedir ekran kartının günahını boş yere almışızdır.
Furmark testine soktum ekran kartımı. Max 72 dereceyi gördü ve kapanma yaşanmadı. Furmark testini kaldırabildiğine göre sorun ekran kartında değil sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı