Bilgisayarda FPS düşmesi

ssmigfer16

Femtopat
Merhaba bilgisayarımı alalı 2 ay oldu ya da olmadı ama 2 gün önce Valorant oyununda FPS dropları yaşamaya başladım. Normalde 200 FPS alıyorum ama bir anda FPS 100'e düşüyor. 50'ye düşüyor bu da kastırıyordu. Sorunun virüs vs. olabileceğini düşündüğüm için bilgisayarı tamamen sıfırladım. Ekran kartı sürücüsünü de yeniden kurdum ama çözemedim problemi. Isınmadan kaynaklanan bir şeydir diye düşündüm ama ısınma sorunu da yok, boşta 30-40 arası oyunlarda 50-60 dereceleri görüyorum.

Bu problem sürekli de yaşanmıyor, mesela 1 saat normal 1 saat sonra bir anda Google'da gezerken ya da YouTube'ta video seyrederken yavaşlıyor. PC ve fare takıla takıla gidiyor sonra biraz bekliyorum 1 2dk kadar kendine geliyor bilgisayar. Bu sorunun sebebi ne olabilir?

Performans modunda çalıştırıyorum şu anda. Ayrıca Nvidia ayarları vs. hepsini yaptım. Windows 10'da olan animasyonları vs de kapattım performansa çektim ama hala arada giriyor ki hiç girmezdi drop. Gayet akıcıydı.

(Termal macun vs eskimiş olamaz olsaydı ısınırdı herhalde. PC'yi falan da sıfırladım.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörde G-Sync ozelligi varsa aktiflestirmeyi deniyebilirsin.

Merhaba bilgisayarımı alalı 2 ay oldu ya da olmadı ama 2 gün önce Valorant oyununda FPS dropları yaşamaya başladım. Normalde 200 FPS alıyorum ama bir anda FPS 100'e düşüyor. 50'ye düşüyor bu da kastırıyordu. Sorunun virüs vs. olabileceğini düşündüğüm için bilgisayarı tamamen sıfırladım. Ekran kartı sürücüsünü de yeniden kurdum ama çözemedim problemi. Isınmadan kaynaklanan bir şeydir diye düşündüm ama ısınma sorunu da yok, boşta 30-40 arası oyunlarda 50-60 dereceleri görüyorum.

Bu problem sürekli de yaşanmıyor, mesela 1 saat normal 1 saat sonra bir anda Google'da gezerken ya da YouTube'ta video seyrederken yavaşlıyor. PC ve fare takıla takıla gidiyor sonra biraz bekliyorum 1 2dk kadar kendine geliyor bilgisayar. Bu sorunun sebebi ne olabilir?

Performans modunda çalıştırıyorum şu anda. Ayrıca NVIDIA ayarları vs. hepsini yaptım. Windows 10'da olan animasyonları vs de kapattım performansa çektim ama hala arada giriyor ki hiç girmezdi drop. Gayet akıcıydı.

(Termal macun vs eskimiş olamaz olsaydı ısınırdı herhalde. PC'yi falan da sıfırladım.)

Monitörde G-Sync ozelligi varsa aktiflestirmeyi dene.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı