Bilgisayarda garip dosyalar var

• Konuyu başlatan lafai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 411

lafai

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde yine bir konu açmıstım bilgisayarımda virüs var mı diye, taramalar yaptım, bayağıdır bir şey yoktu, sonra bugün bir açtım bilgisayarı, depolamam otomatik doldu, birdenbire uygulamaları kendiliğinden kapattı ve dakikada bir su bildirim geliyor, ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-04 000412.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-04 000412.png
    48,5 KB · Görüntüleme: 97
Depolamanın kendi kendine bir anda dolması oldukça sıkıntı hafıza birimini yiyebilir sürekli tekrar etmesi gibi bir durum varsa format atın yok önemli dosyalar var falan derseniz de tam tarama yapın ek olarak Kaspersky Bitdefender falan kurun onlar da tam tarasın yani ama format en temizi.

Depolamanın kendi kendine bir anda dolması oldukça sıkıntı hafıza birimini yiyebilir sürekli tekrar etmesi gibi bir durum varsa format atın yok önemli dosyalar var falan derseniz de tam tarama yapın ek olarak Kaspersky Bitdefender falan kurun onlar da tam tarasın yani ama format en temizi.

Hocam Kaspersky aklınızdaki tüm tarama uygulamalarını denedim şimdi Malwarebytes'i kapattığımda tekrardan coğu uygulamalardan cıkış yaptı tek çözüm sanırım format.

Hocam yarım saat önce de Microsoft'tan SMS geldi hesabınızda biri olabilir diye format atarsam kurtulabilir miyim acaba bir bilginiz var mı?

Önce format atıp sonra bütün şifreleri güncellemelisiniz interneti de kesin mümkünse cihazda şifreleri topluyorsa da karşıya gönderemesin hatta direkt format atarken ya da cihaz kapalıyken şifreleri güncelleyin.

Format atarken telefonunuzdan aynı anda şifrelerinizi değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyin.
USB ile format atın.

Öncelikle geç kaldığım için özür dilerim bir tür trojan virüsü girmiş ve PC her açıldığında bir siteye yönlendiriyor ve yeni trojan kuruyor diye anladım ben hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı