Bilgisayarda gecikme oluyor

kaloxfurkan

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 gb 6000 mhz
SSD veya HDD modeli
1 TB SSD
Ekran kartı
Rtx 4060
Anakart
Msı 670x pro
İşlemci
Ryzen 5 7600x
Uzun zamandır bu sorun ile uğraşıyorum. Oyunlarda inanılmaz bir geçikme yaşıyorum. PC ve ekipman her şeyi değiştirdim ve sıfır bir sistem dizdim ama bu sorundan bir türlü kurtulamıyorum. Yaptığım latency checker testini buraya atıyorum. Öncelikle sistemdeki ekipmanları çıkartarak bir test yaptım sonradan ise ekipmanları takarak bir test yaptım ve farklı çıktı. Bu test normal mi yoksa değil mi sizce? Bu gecikmeyi elektrik altyapısı yüzünden oluyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• a060b904-1617-4bfa-a18f-55b965fd0df0.jpg
    162,3 KB · Görüntüleme: 73
  • 4a5c8c2b-a121-4921-bad2-d3d5ae9fbb69.jpg
    150,8 KB · Görüntüleme: 64
1 milisaniye gecikme aşırı kötü bir değer.
Test yaparken arkada farklı uygulamalar açık değil ve pencereye odaklısınız değil mi?

Gecikmeyi etkileyen o kadar çok etken var ki:
Güç kaynağı, arkada çalışan servisler, kullanılmayan sürücüler, hyper-threading...

Son düzenleme:

Böyle bir sorun 3 senedir yaşıyorum dediğim gibi bunun için sistem değiştim ekipman değiştim ama çözüm bulamadım. Valorant oynuyorum o kadar hissediyorum ki bu durumu ki diğer oyunları çok oynamıyorum ama onlarda da girdiğim de oluyor. Masaüstünde sadece bu açık denedim. Sonra oyuna girip orada denedim oranın görüntüsünü almadım bazı zamanlarda sarı bile oluyor. Çözüm olarak ne yapılması gerekiyor acaba?

Uclu prize mi bagli kasa ve monitor?
Benim monitor bazen hafif yesil oluyordu direkt prize baglayinca duzeldi.

UCL'u prize mi bagli kasa ve monitor?
Benim monitor bazen hafif yesil oluyordu direkt prize baglayinca duzeldi.

Akım korumalı prize bağlı hepsi tek prize takılı yani

Elektrik altyapısından olma ihtimali yüksek. Emin değilim ama voltaj regülatörü ya da UPS tarzı bir şey yardımcı olabilir belki.

Onu bende düşünüyorum tek çözüm olarak o kaldı. Yaşayan kişiler var bu sorunu ama UPS falan çok pahalı maddi imkan oluşunca onu da deneyeceğim

Elektrik tesisatımı yenilemedim ama 12K vererek Online UPS aldım eğer bunu düşünen varsa düşünmesin sorunumu çözmedi 3 gün test ettim iade ettim ürünü bilginiz olsun. Sorun beni artık yordu daha denemek istemiyorum bir şey. Tam sinüs parazit engelleyen UPS yani gelen şebekeyi tamamen temizleyip kendi aküden elektrik veriyordu bu UPS ona rağmen akıcılık ve görüntü kalitesinde bir değişiklik olmadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…