- Makaleler
- 5
Peki McAfee görüşünüz nedir hocam?Tavsiyem Kaspersky olacak zaten. Saçma sapan CMD ile uğraşan bilgisizler çok var.
Peki McAfee görüşünüz nedir hocam?Tavsiyem Kaspersky olacak zaten. Saçma sapan CMD ile uğraşan bilgisizler çok var.
Zaman zaman iyi olsa da yetersiz.Peki McAfee görüşünüz nedir hocam?
Bilgisizlikten kaynaklı, saçma olarak değerlendirmeniz gayet normal. Bu cümle, manuel tespit ve temizleme yöntemlerini hiçe saymak demektir.Tavsiyem Kaspersky olacak zaten. Saçma sapan CMD ile uğraşan bilgisizler çok var.
net user
Bilgisizlikten kaynaklı, saçma olarak değerlendirmeniz gayet normal. Bu cümle, manuel tespit ve temizleme yöntemlerini hiçe saymak demektir.komutu, cihaz üzerindeki yetkilileri görüntüler. Herhangi bir zararlı yazılımın yetki edinmeden veri çekmesi olanaksız.Kod:net user
Sadece komut istemi ve görev yöneticisi kullanarak zararlı yazılım temizlenebilir. Burada tamamen temizlenebilir ve temizlenebilir olarak ikiye ayırmanız gerekiyor. Her exploitin farklı becerileri ve kendini koruma mekanizmaları vardır. Profesyonel birisi tarafından zararlı yazılıma maruz kalınmadıysa, AV olmadan çok rahat şekilde müdahale yapılabilir.
Tüm forum Kaspersky'ı öneriyor bu çok garip. Kaspersky, kendi devleti için third party olarak veritabanı oluşturan, profesyonelce çalışan bir şirket. Diğer AV şirketleri de veri çekiyor fakat Ruslar bu işin ucunu kaçırdı. Cihaz eğer giriş seviye ise Avast, orta ve üst seviye ise Eset kullanmanızı öneriyorum. McAfee konusu ise gayet doğru, kendini dahi koruyamayan güvenlik şirketleri, kullanıcılarını koruyamaz.
Kaspersky Rusya için veri mi çekiyor.
Avast’da veri satar bu arada.
@Murat5038 hocamın dediğine göre en geniş veri tabanı Kasperskydaydı.
Bu biraz sizin bilginizdeki eksiklikten kaynaklı. Zira;Bilgisizlikten kaynaklı, saçma olarak değerlendirmeniz gayet normal. Bu cümle, manuel tespit ve temizleme yöntemlerini hiçe saymak demektir.
Zararlı yazılımlar sistemi etkilediğinde dikkat çekmemek adına ek kullanıcı hesapları oluşturmazlar, buna ihtiyaç da duymazlar. Halihazırda olan kullanıcı hesapları ve yetkili hesaplar zararlının işini görebilmesi için yeterlidir.Cihaz üzerindeki yetkilileri görüntüler. Herhangi bir zararlı yazılımın yetki edinmeden veri çekmesi olanaksız.
Bahsettiğiniz şey bir noktaya kadar doğru olabilir zira bahsettiğiniz gibi kullanılan exploitler veya bildiğimiz zararlı yazılımların her biri farklı farklı çalışma mantığına sahip olabilmektedir. Her zararlı (genel tanım olarak zararlı diyorum) aynı şekilde temizlenemez.Sadece komut istemi ve görev yöneticisi kullanarak zararlı yazılım temizlenebilir. Burada tamamen temizlenebilir ve temizlenebilir olarak ikiye ayırmanız gerekiyor. Her exploitin farklı becerileri ve kendini koruma mekanizmaları vardır. Profesyonel birisi tarafından zararlı yazılıma maruz kalınmadıysa, AV olmadan çok rahat şekilde müdahale yapılabilir.
Eğer dikkatli okuduysanız, temizlenebilir ve tamamen temizlenebilir olarak iki kısıma ayırdığımı görebilirsiniz. Yukarıda belirttiğim üzere "zararlı yazılımın yetki edinmeden, veri çekmesi olanaksız". Keza burada yeni yetkili kullanıcı hesapları oluşturulmasından bahsetmedim.Bu biraz sizin bilginizdeki eksiklikten kaynaklı. Zira;
Zararlı yazılımlar sistemi etkilediğinde dikkat çekmemek adına ek kullanıcı hesapları oluşturmazlar, buna ihtiyaç da duymazlar. Halihazırda olan kullanıcı hesapları ve yetkili hesaplar zararlının işini görebilmesi için yeterlidir.
Bahsettiğiniz şey bir noktaya kadar doğru olabilir zira bahsettiğiniz gibi kullanılan exploitler veya bildiğimiz zararlı yazılımların her biri farklı farklı çalışma mantığına sahip olabilmektedir. Her zararlı (genel tanım olarak zararlı diyorum) aynı şekilde temizlenemez.
Profesyonelden ziyade exploitlerden bahsedecek olursak örneğin karşıdan oturum aldığında diğer processlara çeşitli nedenlerden ötürü atlama yapabilir. Bunu görev yöneticisinden anlayamazsın, komut isteminden de manuel şekilde hakeza.
Manuel tespit yöntemleri komut istemi ve Windows ile gelen "basit" görev yöneticileri olmaz genel itibariyle. Dinamik analizlerde ve tespitlerde daha farklı araçlardan faydalanılır.
4 yıllık alan bne@Ergins McAfee satın aldıysanız paranızı çöpe atmışsınız, geçmiş olsun.
Programın kalitesini bilmediğim için silmeyin ve gerçek zamanlı taramayı durdurup Kaspersky Free ile taratın.
Evet Kaspersky "Free" bedava.
Daha iyi bir tavsiye için @Murat5038 'i çağırıyorum.
Bence çok büyük bir hata yaptınız.4 yıllık alan bne
Zaman zaman iyi olsa da yetersiz.
ben kullanıyorum ve hata cıkmadı şu ana kadar 32 k bağlantıyı engelledi şu ana kadarZaman zaman iyi olsa da yetersiz.
ben kullanıyorum ve hata cıkmadı şu ana kadar 32 k bağlantıyı engelledi şu ana kadarPeki McAfee görüşünüz nedir hocam?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.