Bilgisayarda keylogger veya başka bir virüs olmadığı nasıl anlaşılır?

Glassware diye bir internet ağı izleme programı mevcut, işini iyi yapıyor. Ek olarak veri iletimi "keylogger" gibi uygulamalarda sürekli olmuyor, yaptıklarını kaydedip tek seferde log olarak kişinin ayarlamasına bağlı 5 10 dakikada bir atıyor. Ben Comodo IS kullanıyorum içinde kendi güvenlik duvarı da var ve yanlış hatırlamıyorsam piyasadaki en iyisiydi.

TCP view ile görüntüleyebilirsiniz, ancak virüsler sistemin kullandığı dll dosyaları içerisine yerleşebilir. Yani Windows hizmeti olarak görüntülediğiniz endpoint gerçekte Windows hizmeti olmayabilir. Ayrıca bu endpointin tespiti çok zordur.

Örnek bir görsel koyuyorum.

1570559731857.png

Güvendiğin bir AV kur tarat temizse temizdir.
Firewall ile AV sistemde zaten varsa o sizin izlemenize gerek yok. Temizse yine temizdir.

Teşekkürler.
TCP view ile görüntüleyebilirsiniz, ancak virüsler sistemin kullandığı dll dosyaları içerisine yerleşebilir. Yani Windows hizmeti olarak görüntülediğiniz endpoint gerçekte Windows hizmeti olmayabilir. Ayrıca bu endpointin tespiti çok zordur.

Keylogger virüslerin casus babası heralde.
antivirüs özelliğini yüklemeden sadece güvenlik duvarını yükleyin.

Sanırım yanlışlıkla anti-virüs ile yükledim. Sıkıntı olur mu?

Son düzenleme:
Klavye kaydedici gibi bir şeylerin olup olmadığı hakkında şüpheye düşüyorsan önemli şifreleri ve TC kimlik no yazarken ekran klavyesini kullan.
Keylogger sanırım ss de alıyor, emin değilim.
Umarım böyle para kaptıran ebeveynler yoktur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2019-10-09-00-29-21.png
    Screenshot_2019-10-09-00-29-21.png
    73,3 KB · Görüntüleme: 103
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı