Bilgisayarda kulaklığın mikrofonu çalışmıyor

talha123

Femtopat
Yeni PC ve yeni kulaklık aldım. İkisi de sorunsuz çalışıyor ancak kulaklığı bilgisayara taktığımda mikrofonu çalışmıyor. Mikrofon telefonda vs. çalışıyor. Her türlü şeyi denedim bir türlü çözemedim lütfen yardım eder misiniz? Resimleri de yüklüyorum.

kulaklık 2.png

kulaklık 3.png

kulaklık 4.png

kulaklık 5.png

Merhaba. Bu sıkıntınız ses donanımının kendisinden veya özel mikrofon ayarlarlarıyla direk ilgili görünmüyor, mikrofonun jak ucunu PC panelindeki dişi jak yuvasının içinde mikrofonun sesi sisteme iletilinceye kadar elinizle biraz çevirin, bir iç temassızlık sıkıntısı varsa bu durumu düzelebilir. Çünkü ayni durum android cep telefonundan ses kuvvetlendiricili bir hoparlöre, stereo jak ucundan harici olarak bu sesi alırken benzer olarak yaşanıyor, elle dişi jak yuvasında iken giren erkek jak çevrildiğinde ses çıkışındaki sıkıntı kendiliğinden kaybolabiliyor. Bunu bir deneyin. Kolay gelsin.

Merhaba. Bu sıkıntınız ses donanımının kendisinden veya özel mikrofon ayarlarlarıyla direk ilgili görünmüyor, mikrofonun jak ucunu PC panelindeki dişi jak yuvasının içinde mikrofonun sesi sisteme iletilinceye kadar elinizle biraz çevirin, bir iç temassızlık sıkıntısı varsa bu durumu düzelebilir. Çünkü ayni durum android cep telefonundan ses kuvvetlendiricili bir hoparlöre, stereo jak ucundan harici olarak bu sesi alırken benzer olarak yaşanıyor, elle dişi jak yuvasında iken giren erkek jak çevrildiğinde ses çıkışındaki sıkıntı kendiliğinden kaybolabiliyor. Bunu bir deneyin. Kolay gelsin.
jak ucunu kasanın üst tarafına veya arkasına takmam fark eder mi ? pek bilgim yok bu konularda
Denedim her türlü şeyi hala ses gitmiyor. Resimdekilerde bi sıkıntı var mı acaba

Dosya Ekleri

• kllklk.png
    kllklk.png
    44,4 KB · Görüntüleme: 62
  • klk.png
    klk.png
    41,1 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı