Çözüldü Bilgisayarda mining virüsü mü var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tosunbey

Decapat
Yer
Mersin, Adana
Merhaba Technopat ahalisi!
Kuzenimin bilgisayarında mining virüsü olduğundan şüpheleniyorum. Kendisi bilgisayarı antivirüs programı olmadan kullanmış. Tor'dan da oyun falan indirmiş. Bilgisayar da sanırım 4 yıllık, bu süre içinde bakım da yaptırılmamış.
Dün Avast ve KVRT ile taradım, pinewiew ve trojan bulundu. FreeDOS alınmış, daha sonra Windows kurulmuş.
Siz ne düşünüyorsunuz? Virüs var mıdır, format gerekli mi?
Monster Abra A7 v/1.3.2

Ekran görüntüsü 2024-06-23 104501.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
O halde işlemlerden sonra BitDefender yüklüyorum.

Yükle. Ama 8 RAM varsa Kaspersky kur 16 RAM varsa BitDefender kur. Biraz açgözlü de arkadaş. 600 MB RAM yiyor.

Tüm araçlar ve avler bunlar. İşiniz bitince Denetim Masası'ndan silin bilmiyorsanız. Sağ tıklayıp Kaldır/değiştir e basın ve zaten dahili uninstall açılacaktır.
Merhaba Technopat ahalisi!
Kuzenimin bilgisayarında mining virüsü olduğundan şüpheleniyorum. Kendisi bilgisayarı antivirüs programı olmadan kullanmış. Tor'dan da oyun falan indirmiş. Bilgisayar da sanırım 4 yıllık, bu süre içinde bakım da yaptırılmamış.
Dün Avast ve KVRT ile taradım, pinewiew ve trojan bulundu. FreeDOS alınmış, daha sonra Windows kurulmuş.
Siz ne düşünüyorsunuz? Virüs var mıdır, format gerekli mi?
Monster Abra A7 v/1.3.2

Eki Görüntüle 2229769
Avast önermem paraya kıy Norton Kaspersky al fazla pahalı değil zaten dürüm parası.

@Tosunbey Kaspersky ve BitDefender hariç diğerleri pasif yani sistemi yormayan 7 24 korumayan sadece tarama amaçlı uygulamalar. Verdiğim linklerden Kaspersky hariç hepsini kurun taratın ve sonra BitDefender hariç hepsini Denetim Masası'ndan silin. BitDefender kalsın sistemi 7 24 korur.

@Tosunbey Kaspersky ve BitDefender hariç diğerleri pasif yani sistemi yormayan 7 24 korumayan sadece tarama amaçlı uygulamalar. Verdiğim linklerden Kaspersky hariç hepsini kurun taratın ve sonra BitDefender hariç hepsini Denetim Masası'ndan silin. BitDefender kalsın sistemi 7 24 korur.
Tamam, ilginiz için teşekkür ederim. Peki bütün programlardan taradıktan sonra ısısı düşmezse format mı lazım, bakım mı?

Tamam, ilginiz için teşekkür ederim. Peki bütün programlardan taradıktan sonra ısısı düşmezse format mı lazım, bakım mı?

Bakım. Zaten ücretsiz bakım sunuyor size Monster. Gönderin temizlesinler. Tüm yazılımlarla tararsanız ve taradıktan sonra sorun yoksa bakıma gönderin.

4 yıllık ve hiç bakım yapılmadı mı? Yeni okudum orayı.

Hocam Monster servisine koşun siz zaten Monster fazla ısı bakımından kaliteli bir marka değil bir de 4 senedir bir insan içini açmadı mı?

Bakım. Zaten ücretsiz bakım sunuyor size Monster. Gönderin temizlesinler. Tüm yazılımlarla tararsanız ve taradıktan sonra sorun yoksa bakıma gönderin.

4 yıllık ve hiç bakım yapılmadı mı? Yeni okudum orayı.

Hocam Monster servisine koşun siz zaten Monster fazla ısı bakımından kaliteli bir marka değil bir de 4 senedir bir insan içini açmadı mı?
Hocam 12 yaşındaki kuzenimin bilgisayarı. Ben de çok görmüyorum kendisini. Ücretsiz bakımın yapılması gerektiğini bile bildiğini zannetmiyorum.
Gönderdiğiniz linklerden programları da indirdim, taramadan sonra sildim. Şuan taradığımda tehdit bulamıyor. Ailesine bakıma göndermelerini söyleyeceğim.
@Mucize Kartal ve @tspmb7 hocalarıma teşekkürler.

Hocam 12 yaşındaki kuzenimin bilgisayarı. Ben de çok görmüyorum kendisini. Ücretsiz bakımın yapılması gerektiğini bile bildiğini zannetmiyorum.
Gönderdiğiniz linklerden programları da indirdim, taramadan sonra sildim. Şu an taradığımda tehdit bulamıyor. Ailesine bakıma göndermelerini söyleyeceğim.

Notebook ürünleriniz için her 6 ayda bir ücretsiz bakım hizmetinden faydalanabilirsiniz. 6 ay dolmadan önce bakıma gönderilen ürünlere 690 TL bakım ücreti uygulanır.
Bunu söyleyin. Her 6 ayda bir değil de 1 senede 1 götürmeleri yeterli. Hatta forumda yaz tatiline girince yaptıran biri varmış de sizde yaz tatili girince veya girmeden birkaç hafta önce gönderin yazın serince çalışır. Diye söyleyin. Naçizane tavsiyem.

Gönderdiğiniz linklerden programları da indirdim, taramadan sonra sildim. Şuan taradığımda tehdit bulamıyor. Ailesine bakıma göndermelerini söyleyeceğim.
İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı