Bilgisayarda Musallat.exe mi var?

Allah rahmet eylesin yeniden başlat acı çekmeden bozulsun.

Hocam o dosyalar C diskinin ana dizininde değil virüs dediğim gibi dosyaları kopyalayıp değiştiriyor.

Ekran Alıntısı.PNG


Bende de yok o dosyalar. Gizli dosyaları açtım. Zaten sistem dosyasının ana dizinde ne işi var ondan anlaman lazımdı. :D
 
Hocam şüpheli bir durum olsa zaten hem Malwarebytes ve Avast var ikisinden biri illa bulur.

Hocam öyle olmuyor işte. Keşke tüm AVler hemen her şeyi bulsa.
Zaten bence Malwarebytes ve ComboFix dışında diğerleri çok güvenilir değil.
Ben AV bile kullanmıyorum Defender bile kapalı boşuna kaynak kaybı bence AVler. Bence sizde biraz kendinize güvenin silin AVleri her linke tıklamayın zaten virüs bulaşmaz.
 
Hocam öyle olmuyor işte. Keşke tüm avler hemen her şeyi bulsa.
Zaten bence Malwarebytes ve ComboFix dışında diğerleri çok güvenilir değil.
Ben av bile kullanmıyorum Defender bile kapalı boşuna kaynak kaybı bence avler. Bence sizde biraz kendinize güvenin silin avleri her linke tıklamayın zaten virüs bulaşmaz.

Hocam antivirüsler anlık olarak bulut tabanlı tarama yapıyor o zamanda ne olduğu belli oluyor.
 
Çok sıkıntılı bir virüs değil diye hatırlıyorum. Ama öncelikle klasör görünümü farklı olan klasörlere tıklama. Çünkü her tıkladığında o virüsü çalıştırıyorsun. İkincisi iyi bir antivirüs kur. Üçüncüsü gizli dosyaları göster de bu virüs orijinal klasörü gizleyip yerine kendi exe'sini yerleştiriyor. Gizli klasörü aç içinde dosyaların olacak onları yedekle. Antivirüs programları bulmayabilir. Bu exe dosyalarını sil. Sonra temiz format at. Çok yayılan bir virüs değil diye hatırlıyorum. Ama için rahat olsun diye temiz kurulum yap. Format atmadan usbyi kontrol et tekrar kendini klonlamış olabilir. Ayrıca tam hatırlamıyorum ama win 7 de sağ tık menüsünde araştır varsa onu kullan.
 
Çok sıkıntılı bir virüs değil diye hatırlıyorum. Ama öncelikle klasör görünümü farklı olan klasörlere tıklama. Çünkü her tıkladığında o virüsü çalıştırıyorsun. İkincisi iyi bir antivirüs kur. Üçüncüsü gizli dosyaları göster de bu virüs orijinal klasörü gizleyip yerine kendi Exe'sini yerleştiriyor. Gizli klasörü aç içinde dosyaların olacak onları yedekle. Antivirüs programları bulmayabilir. Bu exe dosyalarını sil. Sonra temiz format at. Çok yayılan bir virüs değil diye hatırlıyorum. Ama için rahat olsun diye temiz kurulum yap. Format atmadan USB'yi kontrol et tekrar kendini klonlamış olabilir. Ayrıca tam hatırlamıyorum ama Windows 7 de sağ tık menüsünde araştır varsa onu kullan.

Hocam sorun çözüldü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı