Bilgisayarda Okuma ve Yazma Hızı Nedir?

niksiz

Hectopat
İnternette araştırmama rağmen net bir bilgiye ulaşamadım. Hep kafadan dolma, karmaşık bilgiler vardı yani bilgisayarda yaptığımız hangi işlemler okuma ve yazma olarak ayrılıyor tam olarak? Bilen bir kişi tarafından detaylı bir bilgi verilirse sevinirim. :like:

Son düzenleyen: Moderatör:
Örnek olarak sen bir Excel dosyası hazırladın. Bunu kaydet dediğinde yazma dediğimiz işlemi gerçekleştirirsin. Kaydettiğin Excel dosyasını açmak istediğin de ise okuma dediğimiz şeyi yaparsın. :) Böyle basit yollu anlattım. Bunların ne kadar hızlı kaydedildiği ve okunduğunu o ibarelerden anlayabilirsin.

Bilgisayara bir oyun kurmak yazmaya giriyor. Kurulu oyunu açmakta okuma hızı oluyor yani veya bilgisayardan harddiske veya DVD'ye bir şey kopyalamak yazma oluyor. Harddiskteki bir dosyaya bakmak okuma hızı mı oluyor açık ve net olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Örnek olarak sen bir Excel dosyası hazırladın. Bunu kaydet dediğinde yazma dediğimiz işlemi gerçekleştirirsin. Kaydettiğin Excel dosyasını açmak istediğin de ise okuma dediğimiz şeyi yaparsın. :) Böyle basit yollu anlattım. Bunların ne kadar hızlı kaydedildiği ve okunduğunu o ibarelerden anlayabilirsin.
Yani pc bişey kurmak yazma, kurduğun şeye girmek okuma ex tra olarak C den D bişey aktarmak yazmamı olur

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı