Bilgisayarda olmazsa olmaz programlar

Bilgisayarda olmazsa olmaz programlar adlı rehberime hoş geldiniz.

Bu rehberde herkesin bilgisayarında olması gereken programları göstereceğim. Üstelik ücretsiz!

1. WinRAR: Dosya sıkıştırmak ve birden fazla her türlü dosyayı açmamıza yarayan bir programdır, dosya arşivleme programı olarak da kullanılabiliyor.


2. Razer Cortex: Oyuncuların performansı arttırmak için tasarlanan harika bir programdır. Performans istiyorsanız kesinlikle kullanmalısınız.


3. Spotify: Dünya çapında milyonlarca müziğe anında erişebileceğiniz bir müzik programıdır, oyun halinde, dışarıda, evde her yerde kullanabilirsiniz.


4. Malwarebytes ve Kaspersky: Bu iki yazılım bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımları engellemek için kullanılır. Virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınıza ve akıllı telefonlarınıza ciddi hasarlar verebilir. Örnek: Overclock yaparak bilgisayar donanımını ısındırarak patlatmak, cihazı yavaşlatmak tür de şeyler.


5. Google Chrome: Bir bilgisayarda olmaz ise olmaz programdır, Chrome internetten her şeye erişebileceğiniz ücretsiz hızlı ve güvenli bir yazılımdır.


6. Steam: Birden fazla ücretsiz ve ücretli oyunlar alacağınız harika bir yazılımdır.

Steam Store sağ üst kısımdan Steam indire basmanız yeterlidir.

7. CCleaner: Bilgisayarınız da gereksiz yer kaplayan dosyaları, uygulamarı ve birçoğunu temizleyen programdır, hard disk ve SSD sağlığı için oldukça önemlidir.


8. Revo Uninstaller: Bilgisayarınız da Denetim Masası'ndan kaldıramadığınız tüm programları kalıntısız kaldıran bir programdır üstelik ücretsiz!


9. AIDA64 ve Gözcü: Bu programlar sisteminizin detaylarını ve modellerini gösteren harika bir yazılımlardır.

AIDA64:Downloads | AIDA64
Gözcü:Gözcü V1.5.2.2.rar
Not: Umarım @300319 hocam programını paylaştığım için sıkıntı olmaz, istersen kaldırabilirim.

10. Rufus: Önyüklenebilir USB bellek oluşturma aracı.


11.Discord: Oyun içinde, Oyuncular için mesajlaşma ve sesli konuşmak için tasarlanmış ücretsiz bir programdır.


12. MSI Afterburner: Bu yazılım ekran kartı overclock,oyun içinde sıcaklık gösteren ve daha bir sürü özellik bulunduruyor, MSI'ın resmi programı.


13.Zoom: Canlı ders ve sesli konuşmak için her türlü işinize yarayan ücretsiz bir programdır.


Aklıma sadece bu kadar geldi ve 2. rehberim, umarım başarılı olabilmişimdir. İyi forumlar.
 

Ben Razer Cortex kullandım. Kendi bilgisayarımda çok bir fark görmedim.(Valorantta) Ve sistemin yük altındaki dereceleri 83 derece altına inmedi. Ama güzel rehber. Ellerine sağlık.
 
Ne sıkıntısı olacak hocam? Olması gerektiği gibi uygun şekilde paylaşıyorsunuz. Malum arkadaş gibi yapmıyorsunuz . Elinize sağlık bu arada.
 
Birbirleri ile pek uyumlu yazılımlar değil. Kaspersky, aktif koruma amaçlı kullanılırken Malwarebytes, ara sıra tarama amaçlı kullanılabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…