Bilgisayarda olmazsa olmaz programlar

Bilgisayarda olmazsa olmaz programlar adlı rehberime hoş geldiniz.

Bu rehberde herkesin bilgisayarında olması gereken programları göstereceğim. Üstelik ücretsiz!

1. WinRAR: Dosya sıkıştırmak ve birden fazla her türlü dosyayı açmamıza yarayan bir programdır, dosya arşivleme programı olarak da kullanılabiliyor.


2. Razer Cortex: Oyuncuların performansı arttırmak için tasarlanan harika bir programdır. Performans istiyorsanız kesinlikle kullanmalısınız.


3. Spotify: Dünya çapında milyonlarca müziğe anında erişebileceğiniz bir müzik programıdır, oyun halinde, dışarıda, evde her yerde kullanabilirsiniz.


4. Malwarebytes ve Kaspersky: Bu iki yazılım bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımları engellemek için kullanılır. Virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınıza ve akıllı telefonlarınıza ciddi hasarlar verebilir. Örnek: Overclock yaparak bilgisayar donanımını ısındırarak patlatmak, cihazı yavaşlatmak tür de şeyler.


5. Google Chrome: Bir bilgisayarda olmaz ise olmaz programdır, Chrome internetten her şeye erişebileceğiniz ücretsiz hızlı ve güvenli bir yazılımdır.


6. Steam: Birden fazla ücretsiz ve ücretli oyunlar alacağınız harika bir yazılımdır.

Steam Store sağ üst kısımdan Steam indire basmanız yeterlidir.

7. CCleaner: Bilgisayarınız da gereksiz yer kaplayan dosyaları, uygulamarı ve birçoğunu temizleyen programdır, hard disk ve SSD sağlığı için oldukça önemlidir.


8. Revo Uninstaller: Bilgisayarınız da Denetim Masası'ndan kaldıramadığınız tüm programları kalıntısız kaldıran bir programdır üstelik ücretsiz!


9. AIDA64 ve Gözcü: Bu programlar sisteminizin detaylarını ve modellerini gösteren harika bir yazılımlardır.

AIDA64:Downloads | AIDA64
Gözcü:Gözcü V1.5.2.2.rar
Not: Umarım @Eray T hocam programını paylaştığım için sıkıntı olmaz, istersen kaldırabilirim.

10. Rufus: Önyüklenebilir USB bellek oluşturma aracı.


11.Discord: Oyun içinde, Oyuncular için mesajlaşma ve sesli konuşmak için tasarlanmış ücretsiz bir programdır.


12. MSI Afterburner: Bu yazılım ekran kartı overclock,oyun içinde sıcaklık gösteren ve daha bir sürü özellik bulunduruyor, MSI'ın resmi programı.


13.Zoom: Canlı ders ve sesli konuşmak için her türlü işinize yarayan ücretsiz bir programdır.


Aklıma sadece bu kadar geldi ve 2. rehberim, umarım başarılı olabilmişimdir. İyi forumlar. 🙂
 
Cortex silinebilir, LightShot eklenebilir, CCleaner silinebilir, WinRAR silinip 7ZIP eklenebilir, Chrome yerine Brave veya Firefox eklenebilir, Discord ve Spotify'ın bir "olmazsa olmaz"lığı yok, Afterburner'ın da "olmazsa olmaz" lığı yok, VLC eklenebilir, ırfanview eklenebilir, Windows terminal eklenebilir, PowerShell 7 eklenebilir, powertoys eklenebilir, classic Shell eklenebilir, mkvtoolnix eklenebilir, Visual Studio code eklenebilir.

Tarihe bakın. O zamanlar bu rehber işlerinde kötüydüm ve aklıma gelenleri direkt yazmıştım. Tekrar yapabilsem birçok şeyleri eklerdim.
 
Razer Cortex gerçekten çalışıyor mu?

İşe yaramıyor diyebilirim, foruma yeni başladığım sıralar önermiştim. Şu an gene kullanılır ama olumsuz yönleri var. Wise Game booster daha çok işini yapıyor.
 
Listeyi güncellemenizi oneririm. CCleaner, Razer Cortex cop seyler.

Revo Uninstaller yerine HiBit Uninstaller kullanilabilir. Gozlemlerime gore daha basarili kaldirma islemi yapiyor.

Sistem ozelliklerini inceleme konusunda CPU-Z, ekran kartina ozel olarak GPU-Z olabilir. Ek olarak sicaklik vb. degerleri incelemek icin sistem bostayken HWMonitor kullanilabilir.

Rufus yerine Ventoy kullanilabilir. Hem USB icerisine birden cok ISO yazdirilir hem daha hizli, basit islemler.

Steam'e ek Epic Games olabilir.
 

Geri
Yukarı