Bilgisayarda yaptığın en çılgın şey

Deneyin. Yeniden başlatınca bilgisayarı, bişicik olmaz.
Yaptım ama görev çubuğu da gitti :). Windows 8.1 kullanıyorum başlat menüsü açılmıyor. Ekran görüntüsü almak istedim ama olmadı bi reset atayım.

Çok bir şey olmadı. Bir yeniden başlatma 2 dakika sürdü. Birde görev çubuğu olmadığı için butonla kapadım.

İlk bilgisayarımı 2007 yılının yaz aylarında almıştık. O kadar meraklıydım ki hemen kasanın kapağını açıp kurcalamaya başladım. Gel git zaman içinde bir şeyler öğrendim bilgisayar parçaları, donanım vs. hakkında fakat güç kaynağındaki o kırmızı switch sürekli aklımı kurcalıyordu. Bir şekilde ne işe yaradığını merak ediyordum ve bunu internette araştırmak aklıma gelmiyordu. En son kafam atıp o switchin ayırını 115V ayarlayıp güç düğmesine basınca büyük bir yanlışlık olduğunu anlamıştım. Sonuç olarak güç kaynağı kısa bir süre alev almış, tüm kabloları içeride kömür olmuş ve evdeki sigortaları attırmıştı. Dedim ki içimden madem bir işe yaramayacaktı neden koydunuz? Şu anki kafam olsa yapmazdım valla yaktık bütün bilgisayarı. Daha büyük çılgınlıkta yapmam sanırım. Durum budur hakim bey.

Eskiden Minecraft oynarken doku paketlerine ilgiliydim. Daha doğrusu shader modlarına. Şu anda da kullandığım bilgisayarda (içinde 2 gb ram ve HD 3470 ekran kartı var) Minecraft'ın ultra plus diye bir shader modunu yüklemiştim. Dünya oluşturuluyorda takılmıştı oyun. Bir süre sonra koku gelmeye başladı. Bir anda monitör gitti ve bilgisayar kapandı. Kasanın içini açtım ve yanık kokuyordu. Kablolarla falan oynadım açıldı. Bu da böyle saçma bir anımdır.

Sene 2001 Subseven ile ICQ'dan konuştuğum kızın bilgisayarına sızıp masaüstü resmini değiştirip Dvd-Rom kapağını açıp kapatıp davetsiz misafir nickiyle kimliğimi gizleyerek muhabbet etmeye çalışmıştım.
Kız "Ne kadar da hacker bir erkek" diye iç geçirerek aşık olmuştur eminim :neo:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı