Bilgisayardaki kısa süreli donmalar

ygzzz1425

Hectopat
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
116
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci

Bu konudaki gibi bir sorunum var, bazen video izlerken bile bu sorun oluyor. Drrr sesi hep gelmese de arada geliyor genelde daha çok kısa süreli takılmalar veya ani efektlerde oyunda çökme olup kapanıyor. CS:GO harici oyun oynamıyorum fakat arada oynadıklarımda da olmuyor gibi.
Fakat şöyle bir şey var ki; bilgisayarıma işlemci ve anakart yükseltmesi üzerine format attıktan sonra meydana geldi. RAM'leri taradığımda sorun yoktu yine de yeni RAM aldım sorun düzelmedi. Forumda cevabını bulamadığım için tekrar açıyorum konuyu. Fakat böyle takılmalar yazılımsal sorundur genelde dedi bir arkadaş ama ne kadar doğru bilmiyorum. Şu anda da HDD taraması yapıyorum resimleri ekleyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkürler artık şu soruna bir çözüm bulmam gerekli 200+ FPS aldığım oyunda donması çok can sıkıcı oluyor. Health resimlerini ekledim.
 

Dosya Ekleri

  • h1.png
    h1.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 51
  • h2.png
    h2.png
    18,6 KB · Görüntüleme: 34
Hocam işlemciniz nedir? Böyle donmalar Ryzen işlemcilerde sık görülüyor.
İşlemcim r5 2600
İşlemci sıcaklıklarını kontrol et. Eğer değerler anormal derecede yüksek değilse, PSU arızası ya da PSU yetmezliği olabilir sorunun.
Hocam birkaç oyunda test etmiştim sıcaklıkla alakalı hiçbir sorunu yok zaten OC'da yapmıyorum.
Error Scan sekmesinden Fast Scan'i kaldırıp tarama yapın. Eğer bir şey çıkmaz ise Prime95 ile 15 dakika stres testi yapıp ulaştığı maksimum sıcaklığı belirtin.
Şuan tarama yapılıyor hocam, sonuçları ileteceğim.
 
3 Yıldır R5 1600 14nm kullanıyorum masaüstündeyken bir saniyeliğine kulaklıktan çızırtı geliyor ve PC donuyor. Ryzen freezing/Ryzen işlemci donma yazıp araştırın size uzun uzun anlatacak halim yok.

Ryzen işlemcilerde hiç öyle bir sorun yaşamadım. Büyük ihtimalle sizden kaynaklanan bir sorundur. İyi sosyaller:D.
 

Emin değilim ama Technopat YouTube kanalından böyle bir video izlemiştim RAM taraması içindi sanırım onu yapmıştım bu o ise daha önce yapmıştım, değil ise denerim.
O değilmiş evet ama biraz karışık geldi dosyaların yerini değiştirin falan pek detaylı değil, batırmak istemiyorum sorun olur mu acaba.
Emin değilim ama Technopat YouTube kanalından böyle bir video izlemiştim RAM taraması içindi sanırım onu yapmıştım bu o ise daha önce yapmıştım, değil ise denerim.

O değilmiş evet ama biraz karışık geldi dosyaların yerini değiştirin falan pek detaylı değil, batırmak istemiyorum sorun olur mu acaba?
Error scan sekmesinden Fast Scan'i kaldırıp tarama yapın. Eğer bir şey çıkmaz ise Prime95 ile 15 dakika stres testi yapıp ulaştığı maksimum sıcaklığı belirtin.

Buyrun hocam 15 dakika Prime 95 sıcaklık değerleri ve HDD taraması.
Hocam uyguladım ve bozul dosyalar onarıldı bakalım soruna çözüm olacak mı ki onarımdan sonra komut istemi açarken yine bi donma oldu, tam yönetici olarak çalıştır dedikten sonra evet / hayır seçeneği gelirken.
 

Dosya Ekleri

  • prime95.png
    prime95.png
    84,8 KB · Görüntüleme: 31
  • tarama.png
    tarama.png
    12,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı