Bilgisayardan bizi izleyebilirler mi?

baran_yldzzzz

Kilopat
Arkadaşlar bugün internetten gezinirken Avast Free Antıvırus diye bir program var, ondan mesaj geldi bilgisayar korsanları sizi izliyor diye. Bunu gördükten sonra hemen kamerayı kapattım. Şimdi benim kafamda iki soru var, birincisi beni bu mesaj gelemeden önce de mi izliyorlardı? İkincisi ise beni gerçekten izliyorlar mı? İzliyorlarsa da bunu nasıl yapıyorlar?

Avastın ücretli sürümü felan çıkmıştır ya da bir üst sürümü felan vardır belki size satın aldırtacak antivirüs aldatmacası olabilir. Hackerların işleri güçleri yok sizi neden izlesinler? Bence korkulacak bir şey yoktur.

Dostum bu mümkün bir şey bence ama Avast'a para ödemek için sizi telaşlandırıcı bir mesaj da olabilir. Bilmiyorum, sosyalde Avast kullanan biri varsa belki yardımcı olabilir. Öncelikle kendinize sorun, siz internet üzerinden kredi kartı veya herhangi bir şey ile alım satım yapıyor musunuz? Ya da insanların sizinle uğraşmak isteyecekleri bir özellik siz de var mı? Tabi sırf fidye için bile sizi izleyip kaçırmayı da planlarlar. Sizi korkutmak istemiyorum sadece ihtimalleri söylüyorum. Bu yazıyı bir de internette arat bakalım aklından kalan kadarıyla benzer bir yazıyla karşılaşan kişi var mı internette.

Dostum bu mümkün bir şey bence ama Avast'a para ödemek için sizi telaşlandırıcı bir mesaj da olabilir. Bilmiyorum, sosyalde Avast kullanan biri varsa belki yardımcı olabilir. Öncelikle kendinize sorun, siz internet üzerinden kredi kartı veya herhangi bir şey ile alım satım yapıyor musunuz? Ya da insanların sizinle uğraşmak isteyecekleri bir özellik siz de var mı? Tabi sırf fidye için bile sizi izleyip kaçırmayı da planlarlar. Sizi korkutmak istemiyorum sadece ihtimalleri söylüyorum. Bu yazıyı bir de internette arat bakalım aklından kalan kadarıyla benzer bir yazıyla karşılaşan kişi var mı internette.
hm bakarım tşk ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı