Bilgisayardan çıkan elektrik sesi

ipekitten

Hectopat
Katılım
17 Kasım 2020
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Bugün bilgisayarımda sistemim son ayarlarda oynatmaya yeterken zorlanmaması için en düşük ayarlarda Path of Exile oynarken, bir anlığına kulağımı götürüp kasaya yaklaştırdım ve küçük ama çok küçük bir "çıt çıt" sesi duydum. Bu bir nevi tahta kurdu sesine benziyordu. Bir nevi elektrik. Önceki gecede FPS testi yaparken aynı oyunda daha yüksek bir ses duydum gibime geldi, ama kulagımda kulaklık vardı ve muhtemelen yanıldım tedirgin olup kapamıştım.

İlk bahsettiğim sesi ise ondan sonra gün içerisinde duymadım diyebilirim. Parçalar henüz bir haftalık. Ve ev hayli soğuk. Genleşme ve ısınmadan dolayı bu seslerin çıkması normal mi? Ne kadar fazla çıkarsa tedirgin olmalıyım? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Dediğim gibi çok küçük ve maksimum 3 saniyelik bir sesti. Linktekinin bir tık ufağı, hatta bayağı ufağı. Şimdiden teşekkür ederim. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bahsettiğim link.
 
PSU model nedir ve UPS / akım korumalı priz kullanıyor musunuz?
Elektrik kaçağı olabilir. Anakart yükseltme vidalarını ve PSU'yu kontrol et.
akım korumalı priz kullanıyorum. Ancak priz çok dandik duruyor yarın değiştireceğim. Bunun yanı sıra anakart yükseltme vidaları nerede bilmiyorum ancak bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Psu normalde sessiz ve yük altındada çok ses çıkarmıyor. Model: FSP HYDRO K 500W-sistemim için fazlasıyla yeterli. Ancak elektrik kaçağı nereden kaynaklanabilir. Bilgisayardan mı evden mi?
Bir şeye sürtüyor olabilir fanlardan biri. Elektrik kaçağı da olabilir.

Kasanın fişini çek güç tuşuna 5 saniye basılı tut.
Bunu ne için yapmamı önerirsiniz? elektriği boşaltmaya mı yarıyor?
 

Geri
Yukarı