Bilgisayardan Elektrik Çarpması

MissionTroll

Kilopat
Katılım
2 Mayıs 2017
Mesajlar
1.542
Makaleler
2
Çözümler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İşsiz (öğrenci)
Uzun süredir ucuz parçalardan bir araya getirdiğim ama güç düğmesine bastığımda fanları dönüp görüntü vermeyen cihazı inceliyordum ki sonra VGA kablosunu belki sorun ondadır diye çıkarmıştım, takarken tam o kablonun takma yerine temas anında kıvılcım attığını gördüm güç kaynağını şalterinden kapadım kabloyu değdirdim yine kıvılcım attı sonra ben de bıraktım kasayı öylesine, sonra RAM'leri tek tek denemek konusunda tekrar düşündüm ve belki düzeltirim umuduyla kasaya dokundum ve elektrik çarptı ama daha çok gıdıklanmış gibi hissettirdi ilginçti. Not: VGA kablosundan olan kıvılcımlar çok zayıftı ve başka yerde olmuyordu yada VGA girişine tornavida dokundurunca da olmuyordu.

400W olup üzerinde SATA güç kablosu bile olmayacak kadar eski olan güç kaynaklarını lütfen geri dönüşüm merkezlerine bırakıp kaçınız.

Bilgisayarda bir RAM bozukmuş onu çıkarınca açıldı ama yinede ekran kartı takınca görüntü vermiyor.
Bilgisayarı nasıl düzelte bileceğimle ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum :)
 
Zaten onboard girişinden kıvılcım atıyor ekran kartıda GTX 260 dönüştürücü ile kullanıyorum hiçbir şekilde görüntü vermiyor ama kartı çıkarıp onboard kullanınca sıkıntı kalmıyor.
 
Gtx 260 gerçekten çok eski bir kart eğer başka bir power supply deneme şansınız var ise (500w) deneyin derim. Aksi takdirde kart arızalı.
 
Gtx 260 gerçekten çok eski bir kart eğer başka bir power supply deneme şansınız var ise (500w) deneyin derim. Aksi takdirde kart arızalı.
Benim GTX 960 olan kasada denemek istiyorum aslında.

Bu arada win 10 kuracağım cihaza BOOT menüsünde ok tuşları ile ilerleyemiyorum ama kalan her menüde ok tuşları çalışıyor, faklı USB portları ve klavye denedim ama olmadı :(
 
Bazen böyle şeyler olur satıcı ile iletişime girin.
İletişime girdim en son çalışıyordu dedi. Ama bende her yolu denedim en son o anakarta gtx 960 taktım çalıştı GTX 260'ı yeni bilgisayara takınca hiç görüntü vermedi sonrada hata için sistem taraması yaptı GTX 960'ı geri takınca. Şimdi ben o ekran kartını çevirici adaptör ile kullanmayı denemistim bir ihtimal o bozuksa diye yarın bilgisayarcıya bırakacağım bakalım o ne diyecek. Oysakide ekran kartı çok temizdi nedne çalışmadı bende anlamadım.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı