Bilgisayardan Gelen Bip Sesi

• Konuyu başlatan 6ODRA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2.927
Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımdan “dıt dıt dıt dıııt” sesi geliyor. Parçaları tek tek çıkararak açmayı denedim, işlemciyi çıkarınca ses kesildi ama ıslemcı çıkınca da bilgisayarın çalışıp çalışmadığını anlayamıyorum. Sorun sizce nerededir?

3 kısa 1 uzun ses geliyor, işlemci çıkınca ses gidiyor. Parçalar takılıyken ses sürekli dıt dıt dıt dıııt seklınde tekrarlanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olayın nasıl olduğunu da anlatayım;
Bilgisayarı actık BIOS Ekranında kaldı, RAM'lerin tekini çıkardık düzeldi. Sonra abim sağolsun galiba RAM'ı ters takmış, bilgisayardan çıt çıt devre yanıyormuş gibi sea geldi o ses dışardan da gelmiş olabilir. Sonra RAM'larin tekinde yanık kokusu aldık, Yanık RAM'i takmadık açtık sonra olay “dıt dıt dıt dııııt” olarak devam etti.

Yani asıl anlatmanız gereken şeyi sona saklıyorsunuz. :) Belki anakartın RAM slotunu bozmuş olabilirsiniz. Tekrar söylüyorum, bir servise götürüp başka bir bellek ile deneyin. Tanıdığınız internet kafe varsa belki orada da uyumlu parça bulabilirsiniz. Bilgisayarı orada tamir ettirin demiyorum, bir de kazık atmasınlar. Benim tahminimce RAM yuvası yandı, yani anakart değişimi gerekebilir. RAM değiştirdiğinizde olmazsa farklı bir anakartla çalıştırmayı deneyin. Arızayı bulana kadar her bir parçanın yenisiyle denemeye devam. Ortada yapılmış bir hata var, bunu düzeltme süreci kolay olmayabiliyor. Biraz sabır ve emek gerek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı