Bilgisayarı açınca sol üstte "form" yazan bir şey çıktı

v3rtecc

Hectopat
Makaleler
3
Bilgisayarı açtığımda sol üstte "Form" yazan küçük bir sekme açıldı fakat bu sekme henüz bilgisayarın kilit ekranında açıldı. Sekmede bir şey yazmıyordu, sadece başlığında "Form" yazıyordu ve yeşil arka plan üstünde beyaz bir mouse görseli vardı. Ne olduğunu bilmiyorum, ilk defa karşılaştım. Ne olduğunu bilen var mı veya zararlı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kilit ekranında herhangi bir şey açılması şüpheli. Zararlı yazılım olma ihtimali var. Görev yöneticisinden başlangıç uygulamalarına bak. Herhangi Form, Mouse vb. çalışan uygulama var mı? Gereksiz kaynak tüketen, anormal davranış sergileyen herhangi bir olay varsa sisteminde bir virüs taraması yap. Form diye açılması garip genelde Form Visual Basic/C# vb. dillerde yazılmış uygulamaların varsayılan pencere adıdır. Kullandığın farenin yazılımı olmadığına eminsen büyük ihtimalle zararlı yazılım. Eğer görüntü atabilme imkanın varsa daha net inceleyebiliriz.

Bunlardan birini kullanabilirsin;

Kilit ekranında herhangi bir şey açılması şüpheli. Zararlı yazılım olma ihtimali var. Görev Yöneticisi'nden başlangıç uygulamalarına bak. Herhangi form, mouse vb. çalışan uygulama var mı? Gereksiz kaynak tüketen, anormal davranış sergileyen herhangi bir olay varsa sisteminde bir virüs taraması yap. Form diye açılması garip genelde form Visual Basic/C# vb. dillerde yazılmış uygulamaların varsayılan pencere adıdır. Kullandığın farenin yazılımı olmadığına eminsen büyük ihtimalle zararlı yazılım. Eğer görüntü atabilme imkanın varsa daha net inceleyebiliriz.

Bunlardan birini kullanabilirsin;

Logo bilgisayarımda kurulu olan remote mouse uygulamasına aitmiş onu fark ettim, ama bu uygulamayı kullanmayalı ve açmayalı uzun zaman oldu. Uygulamayı güvenilir yerden indirmiştim.

Logo bilgisayarımda kurulu olan remote mouse uygulamasına aitmiş onu fark ettim, ama bu uygulamayı kullanmayalı ve açmayalı uzun zaman oldu. Uygulamayı güvenilir yerden indirmiştim.
Güvenilir bir yerden indirdiysen bir problem yok o zaman. Farenizin kullandığı yazılım otomatik açılmış olabilir. Tek sıkıntı neden kilit ekranında açıldığını anlamadım 😀 Sıkıntı yok.

Güvenilir bir yerden indirdiysen bir problem yok o zaman. Farenizin kullandığı yazılım otomatik açılmış olabilir. Tek sıkıntı neden kilit ekranında açıldığını anlamadım 😀 sıkıntı yok.

Bende anlamadım, açılan şey Windows'a ait olsa şüphe etmezdim ama logo tanıdık geldi biraz araştırınca bu yazılıma ait olduğunu öğrendim. Ama programın başlangıçta açması kapalı hatta öyle bir seçenek yok, en son 1-2 yıl önce çalıştırdım kendisini de.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı