Bilgisayarı açmadan fanlar nasıl temizlenir?

Canklct

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC içini açamıyorum malum açmadan nasıl fanları temizlerim? Süpürge falan ters akım yapıyor zaten olmaz servise şu an gönderemem derslerden dolayı çok tozlanmış ne önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop için açman gerekecek, masaüstü içinse temiz çok ince boya fırçasını bastırmadan fanların pis görünen yerlerine sürerek silebilirsin her ikisi içinde fön makinesının soğuk kısmı ile hava üfleyebilirsin şayet şu var her ne yaparsan yap PC kapalıyken panların aşırı dnmesini engelemek için tut statik elektrik oluşmasın.

10 yıllık 3.nesil laptopum var. Macunum yeni olmasına rağmen bazen 3. 4. ayında fanı tozlanıyor ve performaslı kullanımlarda ısınma durumu oluşuyor. Açması çok zahmetli olduğu için ben hava kompresörü yöntemini kullanıyorum ve sıcaklıklarım eski değerlere dönüyor. Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. Sanayi'de hava kompresörü kullanan bir yere gidip hava tabancası için izin isteyerek kapalı konumda iken laptopun fan ızgarasına çok yakınından olmamak kaydı ile 3-4 cm mesafe ile en fazla 1 2 saniye süreli basınçlı hava tutun bilgisayarın normalde havayı aldığı yerden yüklü miktarda toz çıkardığını görürsünüz. Bu durumda açmadan toz temizliğini yapmış olursunuz. Ancak kesinlikle fan ızgarasına 3-4 cm kadar uzaktan hava tutun. Daha yakından tutmanız durumunda basıncın fan pervanesine zarar vermesi olası bir durum. :)

Hiç kullanmazsanız. Bir sorun olmayacaktır.

Çok zekisiniz.
Laptop mu? Masaüstü bilgisayar mı?

Laptop.
1 saniye tutup çekti ve ters akım olmadı diyelim.
Izgaraya takılan tüm o elyaf olmuş tozlar ne olacak?
Uzun vadede daha büyük baş ağrısına sebep olacak.
Sonuç? Tüm sirkülasyonu mahvettiniz.

Bilip bilmeden lütfen bir şey önermeyin.
Sonra sistem açılmıyor diye servise gönderiyorsunuz, bi' dünya para alıyorlar.
Bu konu hakkında tonlarca video var.

Garantiye göndermeyi düşünüyorum laptop.

1 saniye tutup çekti ve ters akım olmadı diyelim.
Izgaraya takılan tüm o elyaf olmuş tozlar ne olacak?
Uzun vadede daha büyük baş ağrısına sebep olacak.
Sonuç? Tüm sirkülasyonu mahvettiniz.

Bilip bilmeden lütfen bir şey önermeyin.
Sonra sistem açılmıyor diye servise gönderiyorsunuz, bi' dünya para alıyorlar.
Bu konu hakkında tonlarca video var.

Kardeşim 3 laptopta aynısını yaptım ve hiçbir kötü sonuç almadım zaten gidip de son güce al demiyoruz. Bilmediğim şeyi yazmam zaten.

Kardeşim 3 laptopta aynısını yaptım ve hiçbir kötü sonuç almadım zaten gidip de son güce al demiyoruz. Bilmediğim şeyi yazmam zaten.

Teşekkür ederim.
Dostum garantisi bittiyse kendin yap.
Hatta bazı markalar hasar vermeden kapağı çıkarırsan garantiyi iptal etmiyor.
Destek hattından bilgi al derim.
Çok zor değil.

Garantisi devam ediyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı