Bilgisayarı en verimli halde nasıl kullanabiliriz?

Elwaysed

Centipat
Daha fazla  
1 yıl önce kendi topladığım RTX 4070 ve Ryzen 5 5600 barındıran bir sistemim var. Oyunları 1440p de oynuyorum. Yaklaşık 2 aydır bilgisayarın performansının düştüğünü fark ettim. Virüs yok driverlar güncel, BIOS en güncel halinde değil sadece fakat gene de almam gereken FPS değerlerini alamıyorum 10-15 FPS gerisinde oluyor. Aynı sisteme sahip hatta RAM'lerimin ve kalan bileşenlerimin daha iyi olduğunu görmüştüm fakat her halükarda FPS olarak gerisindeyim. BIOS güncellediğim zaman bazı ayarlar yaptım işlemcimi 4400MHz'ye sabitledim iyileştirmeler yaptım. NVIDIA Control panel ayarlarını yaptım sadece 3D olanları, bunlardan sonra mı oldu tam hatırlamıyorum ama bilgisayarım olması gerekenden az performans veriyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle 4400 Mhz'e sabitlediniz ama bunu yapmasanız daha iyi olur. İşlemci sürekli yükteymiş gibi olur.

Bunun yerine PBO'yu aktif edin.

Hocam birde XMP açık mı? O kapalıdır belki.

Hocam öncelikle 4400 Mhz'e sabitlediniz ama bunu yapmasanız daha iyi olur. İşlemci sürekli yükteymiş gibi olur.

Bunun yerine PBO'yu aktif edin.

Hocam birde XMP açık mı? O kapalıdır belki.
evet xmp açık fakat 4400 mhz mantıklı değil mi? izlediğim videolarda sabit olması daha iyi demişlerdi bende en yükseğin biraz altına sabitledim.

Sistemi çok yormayarak, ve gereksiz fazla yükleme yapmazsak verimli kullanmış oluruz.

Ayrıca ısı dengeside önemlidir.
ısınma değerlerim çok iyi havadar bir kasam var diyebilirim. isterseniz NVİDİA control panel ayarlarımı atabilirim. ekran kartına ekstra yük bindirim daha fazla kullanılmasını sağlayan bir kaç ayar yapmıştım darboğaz vardır belki diye

Technopat Haberler

Geri
Yukarı