Bilgisayarı güç düğmesinden kapatmak zararlı mı?

531337

Hectopat
Kasalı bilgisayarım var kasadan kapatıyorum. Mouse klavye kulaklık ışıkları açık kalıyor bende kasayı düğmeden kapattıktan sonra kasanın gücünü de kapatıyorum. Siz nasıl kapatıyorsunuz PC'nizi? Ben kasanın gücünü kapattıgımdan kasaya bir şey olmaz değil mi?

Windows'un kapatma düğmesinden kapatıyorum. Mouse ve klavye ışıkları hızlı başlatmadan dolayı olabilir. Hızlı başlatmayı kapatmak için:

Windows'un arama yeri > güç planı > sol üst, güç düğmelerinin yapacaklarını seçin > şu anda kullanılamayan ayarları değiştir > hızlı başlatma tikini kapat.
Sistem bazen oyun donup kalıyor mesela mecbur güç düğmesinden kapatıyorum başka bir yolu var mı bunun?

Alt +F4 deneyebilirsin, CTRL+ alt+ del ile görev yöneticisine ulaşıp deneyebilirsin ya da o menüden kapatmayı deneyebilirsin. Eğer hiç tepki vermiyorsa güç düğmesinden kapatman lazım.

Neden normal kapatmıyorsunuz?

Yazmıştım yukarıda klavye mouse kulaklık ışıkları falan yanıyor.
Klavye mouse kulaklık ışıkları yanıyor diye PC'yi kapatıyorum normal kasadan sonra güç kaynağından kapatıyorum ışıklar kapanıyor.
Alt F4 zor bir yöntem değil.

Klavye mouse kulaklık ışıkları falan yanıyor diye normal kasadan kapatıyorum zaten sonrada güç kaynağından kapatıyorum PC'yi.
BIOS'tan ayar yapabilirsin bunun için.

Öyle bir ayarmı var?
Ben çalışırken laptopumu fişden çektim (yük altındayken). Ekran kartı bozuldu. Bence normal Windows üzerinden kapatın.

Ben zaten Windows'tan kapatıyorum bilgisayarı sonrada güç kaynağından klavye mouse kulaklık ışığı açık kalıyor güç kaynağından kapatmassam.
Güç düğmesi derken güç kaynağı tuşundan bahsediyorum.
Yazılımla kapatmak daha sağlıklı olur.

Zaten Windows'tan kapatıyorum mouse ışıkları falan yanıyor güç kaynağından kapatıyorum sonradan.

Son düzenleme:
Yazmıştım yukarıda klavye mouse kulaklık ışıkları falan yanıyor.
Klavye mouse kulaklık ışıkları yanıyor diye PC'yi kapatıyorum normal kasadan sonra güç düğmesinden kapatıyorum ışıklar kapanıyor.

Klavye mouse kulaklık ışıkları falan yanıyor diye normal kasadan kapatıyorum zaten sonrada güç düğmesinden kapatıyorum PC'yi.

Öyle bir ayarmı var?

Ben zaten Windows'tan kapatıyorum bilgisayarı sonrada güç düğmesinden klavye mouse kulaklık ışığı açık kalıyor güç düğmesinden kapatmassam.
Güç düğmesi derken güç kaynağı tuşundan bahsediyorum.

Zaten Windows'tan kapatıyorum mouse ışıkları falan yanıyor güç kaynağından kapatıyorum sonradan.

ERP ayarını kapa BIOS'dan.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı