Bilgisayarı güç kaynağının düğmesinden kapatmak

ahmet eren incir

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı kapattıktan sonra birde güç kaynağının düğmesinden kapatıp tamamen elektrik akımını kesmenin sisteme zararı var mı? Ekran kartı, anakart gibi bileşenleri olumsuz etkiler mi?

ani elektirik akımında elektirik kaçağı olabilir ama çok düşük ihtimal 1 milyonda 0.0001 gibi :d
Peki güç kaynağını kapatmasam bir dezavantajı olur mu?

Bilgisayarı normal kapatıp daha sonrada Power düğmesinden kapatmak gibi bir zarar söz konusu olamaz.
Önceki ekran kartımda soeun olmuştuda acaba ondan mı oldu diye düşündüm sorayım dedim.

Ancak güç düğmesinden kapatsanız bile Pc'nin içinde elektrik oluyor. USB vantilatör var bende. Pc'yi düğmeden kapatıyorum. Kapalı olduğu halde vantilatör çalışıyor.

Komple bütün fişleri sök kardeşim. Bir gece yıldırım düşmesi yüzünden kapalı konumdaki bilgisayarımın anakartı yanmıştı. Mümkün mertebe dünya ile bağlantısını kopartın bilgisayarın.

En iyisi anahtarlı priz kullanmak. Yıldırım düşmesi PCye zarar verebilir dediğimizde gülüyorlardı. Ayrıca Türkiye'de yaşıyoruz. Her an ani voltaj yükselmesi olabilir ki bu da PSU ya da UPS göçebilir.

En iyisi anahtarlı priz kullanmak. Yıldırım düşmesi PCye zarar verebilir dediğimizde gülüyorlardı. Ayrıca Türkiye'de yaşıyoruz. Her an ani voltaj yükselmesi olabilir ki bu da PSU ya da UPS göçebilir.
Bilgisayarım Tunçmatik 1200V Line-İnteractive güç kaynağına bağlı. Belkide şu ana kadar 1.000 tl zarardan kurtarmıştır beni. Zonguldakta ikamet ederken bir voltaj oynaması yüzünden Karadon mahallesindeki bütün binaların beyaz eşyaları bozulmuştu ve bunları Tedaş karşılamak zorunda kalmıştı. Orada tek zarar görmeyen benim bilgisayarımdı. :) O günden beri güç kaynağımı eksik etmiyorum. Gerekirse ekrankartının modelini düşürür yinede güç kaynağı alırım ve herkese tavsiye ederim. Mutlaka alın. Sonra "keşke alsaydım da şimdi 2.000 tl verip sistem almak zorunda kalmasaydım" demek zorunda kalmayın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı