Bilgisayarı güç tuşundan kapatmak

woax

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dün gece RGB ışığı düğmesi yerine güç düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapattım arkadaşlar. Henüz yeni aldım bilgisayarı 2 gün oldu. Sisteme herhangi bir zararı olur mu güç düğmesini basılı tutarak kapatmak? Ben zararlı diye biliyordum onun için soruyorum. Bir daha olmaz zaten böyle bir şey. İlk defa dün gece yanlışlıkla yaptım.

Dün gece RGB ışığı düğmesi yerine güç düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapattım arkadaşlar. Henüz yeni aldım bilgisayarı 2 gün oldu. Sisteme herhangi bir zararı olur mu güç düğmesini basılı tutarak kapatmak? Ben zararlı diye biliyordum onun için soruyorum. Bir daha olmaz zaten böyle bir şey. İlk defa dün gece yanlışlıkla yaptım.
Sıkıntı olmaz. Sürekli yapma ama.

12 yıllık bilgisayarımı kullanırken 6 yıl boyunca falan sürekli güç kaynağının arkadaki tuşundan kapatıyordum. Eğer ben hala kullanıyorsam bu bilgisayarı sende de bir kere yapmanın sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. Zaten sen öndeki tuşa basmışsın benim ki daha kötü 😄

Bir zararı olsa bana olurdu :D
Her yeşil ekran aldığım zaman, güç düğmesine basılı tutarak kapatıyorum.
Bir şey olmaz kafanızı takmayın.
Sisteminize ve sistem bileşenlerine zararı kesinlikle olmaz.

Tek zararı yeni açılmada kayıt ettiğiniz dosyalar kayıt olmamış olabilir.

Windows'dan kapatmayla güç tuşuyla kapatmanın arasında tek fark vardır.
Windows'dan kapatırsanız sistem tüm dosyaları kayıt eder ve kayıp olmayacak şekilde bilgisayarı kapatır.
Güç tuşundan kapatırsanız, son eklenen dosyalar kayıt olmadan kapanma işlemi gerçekleşmiş olabilir ^^

Canınızı sıkmayın, iyi eğlenceler.

Eğer o esnada diske yazım işlemi varsa aniden gücü kesmek harddiskine zarar verebilir ya da veri kaybına sebebiyet verebilir. Ancak böyle bir sorunun yaşandığına hiç kendi gözümle şahit olmuşluğum yok.

Kesinlikle zarar gelmez diye bir şey yok, mümkün olduğunca yapmamaya çalışın. Özellikle HDD'ler için sıkıntılı bir durum, zarar görme ihtimali var. Şu anda bilgisayarınız çalışıyorsa dert etmeyin, muhtemelen bir şey olmamıştır ancak bundan sonra yapmamaya özen gösterin.

Kesinlikle zarar gelmez diye bir şey yok, mümkün olduğunca yapmamaya çalışın. Özellikle HDD'ler için sıkıntılı bir durum, zarar görme ihtimali var. Şu anda bilgisayarınız çalışıyorsa dert etmeyin, muhtemelen bir şey olmamıştır ancak bundan sonra yapmamaya özen gösterin.
SSD var bilgisayarda Hard Disk yok.
Ama kapattığımda bilgisayarın içindeki her şey kapanmıştı ancak klavye ve mouse ışığına hala elektrik gidiyordu 🤔

Ama kapattığımda bilgisayarın içindeki her şey kapanmıştı ancak klavye ve mouse ışığına hala elektrik gidiyordu. 🤔
Dediğim gibi şu an çalışıyorsa sıkıntı yok, zaten sorun olma ihtimali oldukça düşük.

Bilgisayar kapalıyken USB beslemelerinin açık veya kapalı olmasıyla ilgili BIOS'ta bir ayar var; klavye, mouse ışıkları o nedenle yanıyor olabilir. Eğer hep öyleyse ve sizi rahatsız ediyorsa devre dışı bırakabilirsiniz. Ancak sadece o kapatmadan sonra olduysa ilginç.

Ama kapattığımda bilgisayarın içindeki her şey kapanmıştı ancak klavye ve mouse ışığına hala elektrik gidiyordu 🤔

Bu özelliği bende arıyorum, ilk zamanlarda benimde bilgisayar kapansa bile klavye mouse ışıkları yanıyordu.
O ayarı bulursam bende aktif hale getireceğim.
Şimdilik arama kısmındayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı