Bilgisayarı ilk defa açarken neler yapılmalı?

Uzun basılı tut. BIOS'da da Windows'da da olsan bir şey olmaz. Kaydetmediğin ayarlar gider sadece.
Hocam, dediğinizden beri tutuyorum ama kapanmıyor nedense.
Monitöre no signal yazısı çıkıp simsiyah ekran oluyor hocam. Gaming.gen keşke güncel değil deseydi, onlara güvenerek işlemci bulmaya çalışmamıştım...

Kasayı neden kapatıyorsunuz? Herhangi bir OS kurulu mu? Değilse direkt uzun basılı tutun kapanana kadar.
OS kurulu değil hocam. Ekran görüntü bile gelmedi. Şu an RAM, kasa ve fanlar çalışıyor. Uyuyacağım için açık kalmasının bir manası yok, açık kalsa bile yapabileceğim bir şey yok. Sistemi sökmek zorundayım sanırım.

İşlemci yok mu içinde?

Ön panel bağlantılarını yanlış yapmışsındır belki.
Direkt güç kaynağının arkasından kapat.

Monitöre no signal yazısı çıkıp simsiyah ekran oluyor hocam. Gaming.gen keşke güncel değil deseydi, onlara güvenerek işlemci bulmaya çalışmamıştım...
Anladığım kadarıyla: Yüklü olan mevcut BİOS sizin işlemcinizi desteklemiyor ancak güncel BİOS yüklerseniz o zaman destekleyecek?

İşlemci yok mu içinde?
Hocam anladığım kadarıyla yüklü olan mevcut BİOS işlemciyi desteklemiyor.

Ön panel bağlantılarını yanlış yapmışsındır belki.
Direkt güç kaynağının arkasından kapat.
Bir zararı olur mu hocam? O bağlantıları yanlış yaptıysam açılışta neden açıldı ki?
Anladığım kadarıyla: Yüklü olan mevcut BİOS sizin işlemcinizi desteklemiyor ancak güncel BİOS yüklerseniz o zaman destekleyecek?
Hocam anladığım kadarıyla yüklü olan mevcut BİOS işlemciyi desteklemiyor.
Evet hocam, öyle.

Hmm, tamamdır. @Ramazan Ö hocam açıkçası yine de kapanması gerektiğini düşünüyorum ancak olabilir. PSU anahtarını direkt kapatmaktan başka çaren yok.
Bir zararı olabilir mi peki?
Hocam peki nasıl BİOS güncelleyebilir @Ramazan Ö hocam? Ben de merak ettim açıkçası...
Daha düşük nesil, eski BIOS sürümüne uygun işlemci bularak ama buralarda çok zor maalesef

Olmadı, anakartı Gigabyte servisine yollayıp orada güncelleştirme yapılmasını isterim ama monitörü test etmem önemliydi benim için. İade hakkım bitmeden bir sorunu varsa iade etmek istiyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…